torstai 28. elokuuta 2008

Periaatteen ihmisiä

On hyvä että on periaatteita joista ei tingitä. Ne tuntuvat järkeviltä ja hyviltä jos toisella on samat periaatteet kuin sinulla. Joskus periaatteet voivat olla hauskoja ja niille voi nauraa - yleensä tälläiset asiat ovat sellaisia että sinulla ei ole mielipidettä suuntaan tai toiseen.
Autossa ei saa olla mitään punaista paitsi perävalot.
Mutta sitten jos toisen periaatteet ovat vastoin sinun periaatteitasi, on tämä toinen jääräpäinen toisen jyrääjä, itsekäs jästipää ja muuntautumiskyvytön vanha vuohi.

Wikipediassa on lyhyesti, että Periaate tarkoittaa ohjenuoraa. Eli siis asia joka ohjaa käyttäytymistäsi.

Hmm..

Jaetaanpas sana osiin:
Peri - perustavanlaatuinen, perimmäinen, taaimmainen
Aate - ajatus, idea
Periaate on siis vain taka-ajatus ja jos se on taka-ajatus, se asettaakin ihmisen tekemiset ihan toiseen valoon. Periaatteesta voi siis pitää sitä omaa lehmää ojassa. Ja mitä ihmettä se muuten siellä ojassa tekee? Onko se lehmä tarkoitus ottaa sieltä ojasta pois, vai onko ojanpientareella parhaat apilat vai mikä? Kuka näitä sananlaskuja on oikein keksinyt?

Flunssaiset ajatukset teille tarjoilee periaatteellinen lehmä työpöytänsä ääreltä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hehheh. Aloin itekki miettimään nyt tota "oma lehmä ojassa" lausetta ja varmaankin se on joku maalainen muinoin kehitelly ja on sitte jääny elämään. Oisko kenties naureskellu naapurille, jonka lehmä karannu ja löytyny ojasta ja sitte on löytäny myös oman lehmänsä?? Vaan mistä noita tietää :D

Joskus kun jotain oikein kovin jään pohtimaan enkä pääse yli, niin kysyn veljeltäni -eli käytän törkeästi hyväkseni- kun on suomenkieltä yliopistolla lukenu ja on ihan pian peräti maisteri!!

Irena kirjoitti...

Jos millään viitsit suomenkielenmaisteriveljeäsi vaivata, niin kysäisehän mistä tuo kyseinen sananlasku on saanut alkunsa.
Kiitos!

Taru kirjoitti...

Nyt on meiliä laitettu maisterille, jäädään odottamaan vastausta. Toivottavsti jotain selviää :D