torstai 11. helmikuuta 2010

Migreeni kauluri

Saaja sanoi sopivan täydellisesti ihmiselle jolla on taipumusta migreeniin, joten saakoon nimensä siitä.
Sama lanka kuin edellisessä kaulurissa (meni samalle ihmisellekin), eli Schachenmayr Silenzio. Langalla ei ole väliä, kunhan ei kutita paljaalla iholla. Eli tätä on tarkoitus pitää sellaisen talvitakin kanssa jossa hieman avonaisempi kaulus.



Luo niin monta silmukkaa että riittää kaulan pituudelle, eli riippuu täysin langasta ja käsialasta. Tässä on 16 (ensin tein 20, purin ja vähensin). Kudo ainaoikeaa, huom: ensimmäinen ja viimeinen silmukka kudotaan nurin. Mittaile tehdessäsi, kun riittävän pitkä (menee vähän päällekäin), tee napinlävet, koko riippuu käytettävästä langasta ja käytettävistä napeista. Tässä vain yhden silmukan kokoiset.

Napinläpi: Päätä napinläven kohdassa silmukoita haluamasi määrä, seuraavalla kierroksella luo silmukoiden yhtä monta kuin päätit.

Kun riittävän pitkä, päätä silmukat.



Poimi toisesta reunasta jokainen silmukka paitsi napinläpien kohdalta, silmukoita tulee olla parillinen määrä, 5 jaollinen + reunasilmukat (reunasilmukoita joko 1 per puoli tai enemmän jos ei muuten mene tasan), tässä oli muistaakseni 87 silmukkaa.

1. krs (oikea puoli): reunasilmukat, neulo oikein, reunasilmukat
2. krs (nurja puoli): reunasilmukat, *1 oikein, nosta 1 neulomatta, neulo 2 oikein yhteen, vedä nostettu silmukka yhteenneulotun silmukan yli, 1 oikein, 5 nurin* 1 oikein, nosta 1 neulomatta, neulo 2 oikein yhteen, vedä nostettu silmukka yhteenneulotun silmukan yli, reunasilmukat
3.krs (op): reunasilmukat, *3 nurin, 1 o, langankierto, 1 o, langankierto, 1 o, langankierto, 1 o, langankierto, 1 o*, 3 nurin, reunasilmukat
4. krs (np): reunasilmukat, *nosta 1 neulomatta, neulo 2 oikein yhteen, vedä nostettu silmukka yhteenneulotun silmukan yli, 9 oikein*, nosta 1 neulomatta, neulo 2 oikein yhteen, vedä nostettu silmukka yhteenneulotun silmukan yli
5. krs (op): päätä silmukat.

Sellainen pieni varaus, että nyt päästelin pitsin ohjeen ulkomuistista, enhän mä mitään ylös laittanut ja annoin jo kaulurin eteenpäin. Tarkistan tämän kyllä jossain vaiheessa, mutta tähän väliin vastuuvapauslauseke: Ohjeen tekijä ei ole millään tavalla vastuussa jos kaulurista tulee susi..

Sitten vielä napit kiinni, tulevat vähän vinoon.

Ei kommentteja: