maanantai 8. helmikuuta 2010

Keltuaisista ja valkuaisista

Herkkuja on siinä monenmoista:



Limetorttu:

Pohja
100 g voita
0,35 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, yhdistä kuivat aineet ja lisää. Painele irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa noin 15 min.

Täyte
1 tölkki kondensoitua maitoa
4 keltuaista
1 dl limen mehua
1 limen raastettu kuori

Sekoita, laita jäähtyneen pohjan päälle, laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, nauti.


Macaron leivokset:

4 valkuaista
2 dl tomusokeria + 2 dl ruokotomusokeria (johtuen siitä että meillä oli 2 vajaata pakettia kaapissa)
160 g mantelijauhetta

Vaahdota valkuaiset, sekoita tomusokeri vähitellen joukkoon yhä vatkaten. Sekoita mantelijauhe joukkoon varovasti.
Pursota pellille 40 samankokoista länttiä, paista 125 asteessa 10 - 15 minuuttia uunin alatasolla (ite vahingossa paistoin 175 asteessa). Irrota leivinpaperista ja jäähdytä.

Väliin Lemon Curdia (eli 2 päällekäin).

Ei kommentteja: