sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Hullu hatuntekijä

Langantuhlausprojektini etenee, 400 g tuhlattua 2 vuotta varastoissa marinoitunutta Moss Spacea ja tupsuissa hieman myös 7 Veljestä.Tarina (mopo) lähti (käsistä) siitä kun äitini valitti että hänen pitäisi saada uusi pipo kun vanhat on kaikki kulahtaneita. Tuttuun käsityöläistapaan hän tekee kaikenlaista kaikille muille ja ei itsellensä. Joten päätin tehdä suutarille kengät ja kutoa pipon.

Langaksi sopivan mureaa lankaa, puikot 6 mm, ensin sukkapuikot ja sitten pyöröt (vähän halusin pienemmillä puikoilla kuin suositetuilla 10 mm puikoilla että on tiiviimpää käsialaa ja siten lämpimämmät). Aloitus ylhäältä, Ullasta mallia, 2o2n joustinta, lisäyksiä 6 aina per kierros.

Aikuisten pipoon lisäyksiä vähän enemmän kuin lasten, langankulutus oli aikuisten mallissa tasan kaksi kerää eli 100 g ja lasten pipoissa aavistuksen vähemmän, eli 80 g per pipo. Loput 40 g ja vähän tosiaan 7 veljestä sitten tupsuissa. Jotka ei itseasiassa ole allekirjoittaneen käsialaa, esikoinen askarteli ja hienosti askartelikin! Ensimmäinen kerta kun teki tupsuja, ensimmäiseen piti vähän näyttää ja sen jälkeen tulikin kommentteja että ei tartte auttaa..

Niin ja miksi näin monta?
Ensimmäinen siis äidilleni, toinen sitten esikoiselle (kuvassa) joka halus samanlaisen kuin mammalle, ja kaksi muuta sitten tein (kun vauhtiin kerran pääsin) palkintolahjoituksiksi kökkätyöllä järjestettyihin hiihtokilpailuihin.

Hyvin siis tuhlattu eikö totta! Ja tuon langan ostin joskus ajat sitten kun sai hal-val-la, ja kaikki meni. Vielä vähän lisää tälläistä tuhlausta ja saa hankkia lisää lankaa, kun mulla olis jo kohdekin pienelle määrälle puuvillalankaa (hyshys juttu vielä toistaiseksi), saa nähdä kuinka kiire tulee tuhlauksen kanssa...

8 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Hienoja pipoja ja esikoiselle terkkuja, että on TOSI hienot tupsut! :)

Romulus kirjoitti...

Ihana ilmaus "sopivan mureaa lankaa"!

Hienot pipsat!

Mrs.Marple kirjoitti...

Kiitos molemmille ja terveiset meni perille!

Eikös marinoimalla saa mureaa aikaiseksi? ;)

Anonyymi kirjoitti...

Eksyin blogiisi Maitolaiturin kautta ja koukkuun jäätyäni lukaisin blogin läpi parissa päivässä... Ja täytyy sanoa susta, että Wau, mikä nainen, mistä kaikesta olet selvinnyt selväjärkisenä!! Suuret onnittelut lapsistasi, kaikista kolmesta, mutta erityisesti nyt tästä tuoreimmasta tapauksesta <3

Miiruska kirjoitti...

Ootpas ollu taas ahkera, mistä oikein ostat ajan..? :)

Mrs.Marple kirjoitti...

Miiruskalle vastaus seuraavassa postauksessa!

Ja kiitos nimettömälle kommentoijalle.. Niin, toivottavasti selväjärkisenä. Mutta mistä sen tietää? Mihin voi verrata? Kun jokainen ihminen on yksilö, niin kuka on se selväjärkinen johon verrata kuinka poissa radalta itse on? Hmm..

Sara kirjoitti...

Hiihtokilpailupipon voittaja kiittää ja kuittaa =), ihana on!!

Mrs.Marple kirjoitti...

Kiva kuulla että tykätään!
Jos tupsu on liian painava, niin sen saa otettua pois..