lauantai 20. helmikuuta 2010

Kiireen jäljet

Vaikka sitä kuinka tietää että ystävä on raskaana ja että se lapsi sieltä syntyy tietyn ajan sisäpuolella, niin miten sitä silti tulee niin kiire? Aloitin toki ajoissa - villapöksyt ehdin käyttöönottopestäkin - mutta sisävaipan kanssa tuli kiire vaikka kankaat otettuna esille jo ajoissa. Tuli onneksi nopsasti päivässä.Kuvassa siis ne hyshys-jutut, elikkäs vauvalahja:
- 2 x flanellitaittoimu
- 2 x froteelisäimu (kierrätysfroteesta, täydessä imutehossa siis heti)
- 2 x kuivaliina lisäimu
- sisätäyttövaippa, SK:n vanhalla ohjeella, vähän muokattuna. Tuli vähän suuri, eli varmaan s/m välistä (niin ja kierrätyskankaista kaikin puolin, tarrat Applix). Tästä tuli ihan fiksun näköinen, parempi kuin se edellinen omaan käyttöön tullut
- villapöksyt, hahtuvasta, omalla ohjeella - täysin saumattomat. Pultut ja nyöri Purosta kun hahtuvaa oli tasan tarkkaan noin paljon. Koko s

Sitten vielä pikaistuksissa tehdyt, lahjanvientiaamuna langanpäätellyt:Lankavarastosta löytyneestä Lanettista 2,5/80 pyöröillä tehdyt vauvasukat. Tiimalasikantapää, jonka tein ensin VÄÄRIN, kun yritin vanhasta muistista tehdä. Miten voi tehdä niinkin helpon kantapään väärin, hä? Vastaus on yksinkertainen, kun tekee sen nimenomaan vanhasta muistista, ei se vanha muista, ainakaan ilmeisesti oikein. Joten kiireellä tehdyt vauvansukat, kertaalleen kantapäät puretut.

Tämä langanostolakko tulee jo uniinkin.

Viime yönä näin unta että maailma oli muuttumassa ja piti lähteä evakkoon (en tarkalleen muista oliko sota vai maanjäristys vai mikä), ja mahdollisuus oli ottaa vain yksi repullinen mukaan tavaroita - eli jalkapatikka matka edessä. Mietin siinä lankojeni äärellä että mitä lankoja otan mukaan.

Unessa tulin siihen tulokseen, että otan Alpakkani jota pitäisi varastoissa olla ainakin kymmenisen kerää. Jääny tekemättä kun en niin käsinpestäviä suosi ainakaan käyttövaatteissa. Tuossa tilanteessa ei käsinpestävyys haittaisi, kun konepesuun ei enää ilmeisesti olisi mahdollisuuttakaan. Sitten unessani myös halusin mukaani Nallea, vaikka siitä kestää sukkien teko kauemman kuin seiskaveikasta, niin kun on ohuempi niin saa useammat sukat kuin paksummasta sekoitteesta > mahtuu mukaan useampi tekemätön sukka.

Näin hereillä ollessanikaan ei tule juuri nyt mieleen muita lankoja jotka mukaani pakkaisin, valtavasti kun niitä ei tietenkään mukaan mahdu.
Mitäs sinä ottaisit omista varastoistasi?

2 kommenttia:

Romulus kirjoitti...

Mä kommentoin vain nuota liloja pöksyjä sinisillä punteilla. Että on vitsikkään näköiset! Kyl mä tiiän et vauvan peppu on valtava vaipan vuoksi ja jäsenet noin ylipäätään pikkiriikkiset mittasuhteiltaan mutta silti tuo vaatekappale tuollaisena näyttää nauruhermoja kutkuttavalta :).

Mrs.Marple kirjoitti...

No onhan juu, mutta on nuo joustinta nuo pultut, joten ovat toki vähän suuremmat mitä nyt kuvassa näyttää, eli mahtuu pullevareitisemmällekin vauvalle.