torstai 14. elokuuta 2008

Korkealaatuista kirjoittamista

Bongasin oheisen meemin Satun Viipaleista:
1. ota lähellesi kirja tai lehti
2. sulje silmäsi
3. haparoi sanoja kohti
4. tökkää sormi tai kynä satunnaisen sivun satunnaisen sanan kohdalle
5. minne bongaamasi sana ajatuksesi vie?
6. kerro se blogissasi
7. haasta leikkiin mukaan niin monta kuin tahdot.

Ja Satu kun haastoi kaikki jotka sen lukivat niin täytyyhän nyt sitten testata tälläinenkin (ensimmäinen lajiaan!) (meemi siis).

Noh, tuumasta toimeen.. Mulla ei vaan täällä juurikaan kirjoja saati lehtiä ole (en minä tätä toki töissä kirjoita), mutta käsilaukusta löytyi syöpäseulonnasta saatu esite "Kohdunkaulan syöpä voidaan ehkäistä". Siellä kynä osoitti sanaan korkealaatuinen - lauseessa "Seulonnassa otettu irtosolunäyte on korkealaatuinen ja siitä etsitään nimenomaan esiaste- ja syöpämuutoksia".

Korkealaatuinen on jotain mihin tähdätään, ei kukaan ryhdy tietoisesti tekemään huonoa laatua. Mitä se korkealaatuinen sitten oikeasti on? Näin marjakautena voisi tarkastella vaikkapa marjasatoa, korkealaatuinen Maijallinen marjoja on puhtaita, kotimaisia ja maistuvia. Parhaimmillaan omasta puutarhasta.

Mitä on korkealaatuinen äitiys? Korkealaatuinen ei tarkoita mielestäni kalliita leluja tai suuria elämyksiä, korkealaatuinen tarkoittaa hyvin maanläheistä läsnäoloa. Parasta mahdollista, eli yksinkertaista ja luonnollista, aidosti kiinnostunutta, koko sydämellä rakastavaa.

Marjoissa ja äitiydessä saa kuitenkin olla poikkeamia muuttamatta silti korkealaatuisuttaan. Korkealaatuista ei ole millintarkasti samankokoiset marjat, tarkalleen sama kypsyysaste eikä myöskään aina iloista ja aina oikeassa olevaa äitiä, ikipirteää aktiviteetti robottia.

Ja jatketaan hyväksi todetulla linjalla, haastan kaikki jotka lukevat.

2 kommenttia:

Taru kirjoitti...

mä oon ottanu haasteen vastaan :)

Irena kirjoitti...

No nih.
Kävinkin jo lukaisemassa.