perjantai 1. elokuuta 2008

Niin on ajatuksia kun on poluustimia

Pyöräillessä ehtii ajattelemaan kaikenlaista.. Eilen kotiin sotkiessani pohdin esimerkiksi kirpputoreja ja kierrätystä ja kenkiä. Ja sitä, että vaikka kuinka tykkään kierrättää ja kiertää kirpputoreja, niin kenkiä en vanhana itselleni osta. Tai en ainakaan vielä ole ostanut.

Siinä mietin sitten, mitä muuta en ehkä ostaisi käytettynä:
- alusvaatteet
- kestositeet (joka on mielenkiintoista, kun esikoiselle kyllä ostin vanhoja kestovaippoja ja niissä en nähnyt mitään kummallista) (no ostin Pojallekin, mutta nehän eivät ikinä käyttöön menneet)
- hammasharja > näitä tosin ei kukaan varmasti myykään käytettynä, mutta saahan sitä pyöräillessä ajatella kummallisia
- kännykkää
- cd-levyjä, dvd-elokuvia (pystyn kyllä myymään mutta haluan itse ostaa uutena, ja siten tukea artistia)

Mielenkiintoisia asioita pulpahteli mieleen.. On kuitenkin niin paljon asioita mitä ostaisin kierrätettynä ja ostankin.

Mitä sinä et halua ostaa käytettynä?

7 kommenttia:

Pelagia kirjoitti...

Hmm... Minulla on käytettynä ostettu kännykkä, tosin siinä oli vielä takuuaikaakin puoli vuotta voimassa. Kenkiäkin olen joskus kirpparilta ostanut, kun olen löytänyt jotain retroihanuuksia, samoin videoita, musiikkia ja DVD:itä - jokuhan on jo maksanut niistä tekijänoikeusmaksut kertaalleen. Piraattituotteita EN osta. Käytettynä en myöskään (itselleni)ostaisi sukkia, lapasia tai alusvaatteita, käytettyjä hattujakin vähän vierastan (tosin en kyllä juuri hattuja käytäkään. Lapsille sen sijaan kaikki kelpaa... =) outo juttu. En ostaisi myöskään käytettynä patjaa, tyynyä tai täkkiä, mutta pussilakanat tms. ovat ihan jees. Useimmat huusholliimme tulevat käytetyt tavarat (siis vaatteet) tulevat yleensä kierrossa tuttavilta tai sukulaisilta, joten niiden alkuperä ja ensimmäiset omistajat ovat tiedossa, ehkä siinä suurin syy siihen, miksi ne niin hyvin meillä hyväksytään. Esim. esikoiseni (11 v poika) käyttä kaiken mieluiten vanhemmilta poikaserkuiltaan perittyjä vaatteita - ovat kuulema juuri sopivasti mukaviksi kulutettuja... ;-)

Taru kirjoitti...

No tais kaikki jo tulla esiin, mitä minäkään en ostaisi käytettynä. Eli alusvaatteet, patjat + tyynyt (sohvatyynyt joo) hammasharja + muu intiimiin käyttöön, kenkiä en edes lapselle, koska jalka vasta muotoutumassa ja voi tulla vikoja. Vaikka päällisin puolin oisikin ok, niin sisäpohja voi olla jo viottunut. Joku mulla vielä välähti.. Hiusharja/Kampa ja muu hiuksiin liittyvä, myös päähineet. Vaikka ne kuinka pesis, jotankin ois alitajunnassa 'missäköhän tääkin on ollu' JA saman olen havainnut, että itse kyllä on valmis myymään/antamaan pois myös semmoisia mitä ei itse ottaisi vastaan. Johtunee lienee siitä, että tietää niiden olevan hyvin/asiamukaisesti hoidettu.

Taru kirjoitti...

no HÖH, välähti sen verran, että mä heitän aina käytetyt hammasharjat siivouskaappiin, ne on hyviä kun joutuu putsaamaan ahtaita paikkoja esim. lavuaarin putkisto ja lattiakaivon ritilä. käytetty tiskiharja sopii myös hyvin.

JAA JUU, eihän tätä kysytty...

mutta menkööt :D

Palaga kirjoitti...

Taisi tulla jo lueteltua kaikki, mitä minäkään en ostaisi.

Mitä tarkoittaa tuo poluustimia?

Irena kirjoitti...

Palaga: Poluustimet löytyy polkupyörästä, kaksi kappaletta per pyörä elikkäs polkimet pohojammaan murtehella.

Eli kaksi ajatusta..

Pelagia: Esikoisellasi on fiksuja ajatuksia. Ja nyt kun miettii, niin en kyllä vanhaa patjaa ja tyynyä ostaisi minäkään.

Taru: Meillä isäntä käyttää käytettyjä hammasharjoja moottoripyörän puunaukseen.

Romulus kirjoitti...

Tuttu juttu tuo fillaroidessa ajatusten juokseminen :).
Joo kengät on vähän inhat. Periaatteessa joo ja monet niitä ostelee.. mutta sitten ei kiitos kuitenkaan.
Mä ostin vähän aika sitte yhet. Ku oli niin nätit, halvat ja vähän käytetyt. Emmin silti käyttöä. Tuijottelen ja kääntelen monosia ja mietin tohtiiko sitä.

Irena kirjoitti...

Romulus: Ei se riitä että ne ostaa jos niitä ei käytä.. Ellet aio niistä tilataideteosta tehdä?
x)