tiistai 1. syyskuuta 2009

Leipomosta

Viime aikoina olen leiponut aika paljon. Mutta niinkuin jollekulle joskus mainitsin, kausiluontoista tämä on.

Eilen tuli uunista ulos esimerkiksi tuollaisia:



Noiden lisäksi vielä Lapin rieskaa (joka jäi tosin ihan liian paksuksi) (mutta oli niin äärettömän helppoa että tehdään toistekin).


Lapin rieska
2,5 dl vettä
5,5 dl ohrajauhoja
1 tl suolaa

- Sekoita
- Pellille korkeintaan 0,5 cm paksuksi ympyräksi
- uunissa 275 astetta/15 minuuttia


Kookosunelmat
(gluteeniton)
2 munaa
1,5 dl sokeria
5 dl kookoshiutaleita
100 g voita

- sulata voi
- vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- lisää muna-sokeri-vaahtoon kookoshiutaleet ja sulatettu (hieman jäähtynyt) voi
- nostele nokareita uunipellille pikkulusikoilla, laitoin itse 9 kpl/pelli
- paista 200 astetta/5 minuuttia (tai vähän päälle)


Pehmeät suklaakeksit
Ohje Kinuskikissalta.
Poikkesin ainoastaan muutamassa kohdassa:
- sokerien suhde oli 2 dl tavallista, 1 dl fariini
- kookoshiutaleiden sijasta kaurahiutaleita


Oltiin tosi reippaita eilen!
Esikoinen pyöritteli suklaakeksitaikinaa palloiksi ihan innoissaan, teki parempia kuin minä. Mitä nyt silloin tällöin nappasi muutaman suklaapalasen maistiksi pyöritellessään.

1 kommentti:

Saara kirjoitti...

Ou mai, ohrajauhot meni välittömästi ostoslistalle.

Nimim. Mää rakastan rieskaa.