Viime aikoina olen leiponut aika paljon. Mutta niinkuin jollekulle joskus mainitsin, kausiluontoista tämä on.
Eilen tuli uunista ulos esimerkiksi tuollaisia:
Noiden lisäksi vielä Lapin rieskaa (joka jäi tosin ihan liian paksuksi) (mutta oli niin äärettömän helppoa että tehdään toistekin).
Lapin rieska
2,5 dl vettä
5,5 dl ohrajauhoja
1 tl suolaa
- Sekoita
- Pellille korkeintaan 0,5 cm paksuksi ympyräksi
- uunissa 275 astetta/15 minuuttia
Kookosunelmat
(gluteeniton)
2 munaa
1,5 dl sokeria
5 dl kookoshiutaleita
100 g voita
- sulata voi
- vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- lisää muna-sokeri-vaahtoon kookoshiutaleet ja sulatettu (hieman jäähtynyt) voi
- nostele nokareita uunipellille pikkulusikoilla, laitoin itse 9 kpl/pelli
- paista 200 astetta/5 minuuttia (tai vähän päälle)
Pehmeät suklaakeksit
Ohje Kinuskikissalta.
Poikkesin ainoastaan muutamassa kohdassa:
- sokerien suhde oli 2 dl tavallista, 1 dl fariini
- kookoshiutaleiden sijasta kaurahiutaleita
Oltiin tosi reippaita eilen!
Esikoinen pyöritteli suklaakeksitaikinaa palloiksi ihan innoissaan, teki parempia kuin minä. Mitä nyt silloin tällöin nappasi muutaman suklaapalasen maistiksi pyöritellessään.
1 kommentti:
Ou mai, ohrajauhot meni välittömästi ostoslistalle.
Nimim. Mää rakastan rieskaa.
Lähetä kommentti