sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Ensimmäinen purkitus sukkasatoon ja muita hajatelmia

Eilen illalla valmistui
Mustaherukka-sekamarja-marmelaadia:Esikoinen valitsi värit, kummipojalle menossa (eipä ainakaan sekoitu muitten sukkien kanssa).
Oheinen Esikoisen tekemä mekkosuunnitelma viittaa samanlaiseen värien käyttöön. Mistäs äiti tuollaista kangasta löytää? Tai sitten tarttee tehdä neulemekko. Eli siis suunnitelma vihossa vasemmalla.Ohje perus villasukka Novitalta.
- koko noin 23 (hieman pidemmän olisin voinut varren tehdä)
- lanka Novita Nalle Colori ja Nalle tavallinen
- puikot 3/80 pyöröt (molemmat kudottu samaan aikaan)

Seuraavakin pari on jo valmistumassa:* * * * *

Tässä vähän maaseutumatkailun oheistuotteita:Päällä äitin sukkamateriaali, eli nuo Aloeverat, vasemmalla siitä Huopasta tumppuihin joita suunnittelen tekeväni kaikille jouluksi - todennäköisesti syntyy kuitenkin ainakin yhdet. Sitten Nallelankojen alla toinen uutuus, eli Puro, en vielä tiedä mitä siitä tulee, mutta jotain ihanaa kun oli niin herkulliset värit (ja halvalla sai). Aivan oikeassa reunassa ei olekaan ostettu lankakerä, vaan lainattua pellavanyöriä. Siitä niitä suihkurukkasia! Lupasin palauttaa loput, siis kun en tiedä paljonko menee per kinnas ja riittääkö innostusta yhtä kinnasta pidemmälle. Ja äärivasemmalla korruptiolankaa Tapiolta, aitoa keinokuitua 50% Akryyli ja 50% Viskoosi - ei mitään hajua mitä tuosta voisi tehdä, ideoita otetaan vastaan. Lähes kaikki värit valitsi myös Esikoinen, paitsi Nalle Aloevera mustan kerän. Noiden lisäksi tuli pino puikkoja kun piti varastoja täydentää..

2 kommenttia:

Anniini kirjoitti...

Siis, miten sä saat noi sukat tehtyä samaan aikaan? Mun ymmärrys ei riitä ja kuvasta en saa tarpeeksi selvää... Mä oon siis tänään aloittanut ekan työn pyöröillä ja sekin on villavaippahousut, eli isompi työ. Miten siis noilla kudotaan pienempää?

Irena kirjoitti...

Paras ohje minkä olen netistä löytänyt on Ullaneuleen:
http://www.ullaneule.net/0107/neuvot_magicloop.html

Eli luon normaalisti, joko kaksi kerää tai sitten yhden kerän sekä päältä että alta alku, ja pyöröillä on kierroksen alut vastatusten.

Ensimmäinen kerta vaati hieman harjoitusta ja ajattelemista, mutta sen jälkeen menee kuin vettä vain, en aio enää ikinä tehdä kahta eriaikaan - en saa samanlaisia tai toista en saa tehdyksi lainkaan. (Arvaas montako paritonta käsityötä kaapista löytyy..)