torstai 24. syyskuuta 2009

Ympäri käydään ja sitä rataa

Etsikää yhtäläisyydet:Kuvan alapuolella oleva lehti on uusin Suuri Käsityö lehti (syyskuu 2009) ja yläpuolinen on samaisen lehden edeltäjä Suuri Käsityökerho -lehti elokuulta 1979.


Sitten kysymys vähän vanhemmille sukankutojille (tai vanhemmista tekniikoista tietoisille).. Lehdessä 9/1978 kirjoitetaan sukkaohjesivulla (sivu 77) seuraavasti:
"Sukkiin on neulottu tavanomaisen nauhakantapään asemasta vähän erikoisempi, kiilakantapää"

Että anteeksi mitä?
Google antoi vain yhden vastauksen kun tein haun, mutta ei siis ohjetta. Millainen on ja onko joku tehnyt? Löytyykö mahdollisesti jollain toisella nimellä? Itselle ainakin tuo kiilakantapää on se tavanomainen.. Mutta oi tapoja oi aikoja ja niin edelleen. En kyllä muista että oma äitini tekisi muita kuin kiilakantapäitä ja ei ole aavistustakaan miten isoäitini kantapäät kutoi..
Löytyykö valaistusta?
Kiitos!

5 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Mulle hollantilainen kantapää on se perinteinen, koulussa opetettu. Ranskalainen on nykyinen suosikkini ja sen toinen nimi on kiilakantapää.
http://www.ullaneule.net/0206/neuvot_sukkaekstra.html

Matleena kirjoitti...

Jaa opinpas taas uutta, että se perinteinen kantapää on toiselta nimeltään hollantilainen. ;D Sitä minä olen oppinut tekemään ja sitä äitini teki muistaakseni aina, enkä muista edes kuulleeni muista kantapäämalleista 1970-luvulla.

Irena kirjoitti...

Juu juu, mutta nyt onkin hakusessa tuo nauhakantapää, tietääkö kukaan millainen se on - tai millä muulla nimellä sitä kutsutaan?

Miiruska kirjoitti...

Pittääpä kysästä äiteeltä.

Oli muuten jossain kuvastossa tyynynpäälliseen painettuna tuo palmikkoneuleenkuva.. vähän moternimpi versio :D

kristiina kirjoitti...

Tuossa villasukan laittamassa linkissä oli myös jälkikäteen tehty kantapää eli toiselta nimeltään nauhakavennuskantapää tai sädekavennus- tai talonpoikaiskantapää. Olisikohan se se?

Muuten ei mitään havaintoa ;)