maanantai 31. elokuuta 2009

Värjää hiukset sillä mitä kaapista löytyy, osa 2

Viikonloppuna sitten uusi testaus ruoka-aineilla värjäämistä. Tällä kerralla sekoitin seuraavia:
- kylmää vahvaa kahvia
- puolukkasurvosta valutettuna (eli tuli hieman hedelmäsosetta, mutta puolukoiden kuoret jäivät siivilään, ei hiuksiin)
- vanhaa punaviiniä (kaapista löytyi viime joululta jäänyt 3 litran avattu tötsä, meillähän ei mitään siis heitetä pois ellei ole pakko)
- ja kun kurkumaa lupasin kokeilla, ja ainoa paikka mistä sitä löytyi oli mieto curry mausteseos, niin sitä.

Tapa:
Nyt oli niin nestemäistä, että valuttelin nestettä hiusten läpi pesun jälkeen. Latvat uivat nesteessä ja pienellä kupilla nostelin sitä muualle. Sen jälkeen kun olin lätrännyt nesteen niin että sekoitusastiasta ei enää löytynyt, annoin vaikuttaa hetken ennenkuin pesin pois.

Tulos:
Curryn käyttö = virhe. Kun siinä halvatun mausteseoksessa oli Jeeraa, elikkäs Juustokuminaa, yöks. Tuntuu että värjäilyt on enimmäkseen hajustamista, seuraavana yönä pää haisi viini-kahvi-juustokuminalle... *örps*
Väri tarttui ainakin sormiin, ja ehkä latvoihin (jotka uivat siellä seoksessa). Tällä kerralla en tietenkään ottanut ennen-jälkeen kuvia (viimeksi otin, mutta kun eivät poikenneet toisistaan niin en täällä esitellyt) niin en voi olla varma. Juuriin ja päälaelle ei muutenkaan kyllä oikein tarttunut... Jos tuollainen värjäys tarvitsee sitä uittamista, niin miten ihmeessä uitan koko pään nesteeseen viideksitoista minuutiksi??

Oli tämä nyt vähän rohkaisevampi testaus kuin viimeksi. Palaan taas asiaan..

* * * * *

Käytiin me lauantaina taas metsässäkin, saalis oli pieni, mutta sitäkin herkullisempi. Nyt löytyi Kanttarelleja! Uujee, pieniä, muutama, mutta silti. Toiveissa että ensi lauantaina löytyy lisää.

3 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Ihans idea kummiskin. =)

Saara kirjoitti...

Tuli mieleen, että eikös esim. vaatteiden kotivärjäyksessä käytetä apuna ainakin suolaa jonain kiinnitysaineena :D? Punajuurta kannattaisi varmaan kans kokeilla, vaikka jotenkin tuntuu, että noita hiuksia pitäisi vähintään keitellä että saisi värin tarttumaan ;D. Mä olen kokeillut hiusten värjäystä kotikonstein ainoastaan blondatessa, jossa tehokkainta tais olla yhdistelmä suola+piiitkä vaikutusaika+aurinko.

(Ja meillä löytyi kanttiksia eilen etupihalta pieneen kastikkeeseen... oli herkkua.)

Irena kirjoitti...

Punajuurta kaapista kyllä löytyy, säilöttynäpä vielä > joten siinä olisi jo nesteessä värit.

Keittelemään en kuontaloa ala, mutta auttaiskohan jos menisi joku muovimyssy päässä saunaan ja heittelisi kunnon löylyt? Hmmm..

Etupihalta?
*kade*