Eli herkullista leivonnaista esillä huonolaatuisilla kuvilla..
Muistatte kun mainitsin keittäneeni vähän tuunattua karviaishilloa? Reseptiinhän kuului sitruunan keltainen kuoriosa, joten jääkaappiin jäi odottamaan se loppu, eli sitruunaa kuoretta.
Ja sehän ei kauaa odota, tein siis tällaisen:
Tässä kuvaa ensimmäisestä palasesta:
En yhtään muistanut missä kamera oli tortun valmistumishetkellä, joten piti ottaa kuva kamerakännykällä. Sitruunatorttu kyllä katosi niin nopeasti että hyvä niin..
Tuo on tehty ohjeella:
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhe
Sitruunatäyte:
2 dl (luomu)ruokakermaa
1,5 dl sokeria
1 sitruunan mehu
3 kananmunaa
1) vaahdota voi ja sokeri
2) lisää muna nopeasti vatkaten
3) lisää yhdistetyt kuivat aineet
4) painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
5) sekoita täytteen osat, lisää tortun päälle
6) paista uunissa 200 astetta/30 minuuttia (uunista riippuen, älä polta)
Reseptin löysin tuolta, hieman siis muokkasin omiin aineksiin ja uuniin sopivaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti