torstai 27. elokuuta 2009

Ostoslistan rustailua

Ollaan esikoisen kanssa pengottu lankavarastoja. Annoin lapselle oikeuden valita itse langat omiin sukkiinsa, ja niistä tulee oranssit keltaisella raidalla (hieno yhdistelmä äitin mielestä). Myös kummipojalle on tulossa sukat, niihin esikoinen löysi tummansinistä ja pätkävärjättyä Nallea, samaa mistä esikoiselle tuli viime vuonna yhdet sukat.

Seuraavaksi pitäisi lajitella puikkovarasto, katsoa mitä on tarvetta vai onko ollenkaan. Pyöröillä lähinnä mennään, siitä on pitkä kun olen sukkia kutonut oikein kudinpuikoilla, pyöröt on niin pop. Vois muutenkin käydä läpi kaikki pitkät, lyhyet ja pyöröt - hyvä syy sitten hankkia niitä puuttuvia jos maakuntamatkailee.

Sitten voisinkin tehdä listaa mitä hankkia, paljoon ei ole tarvetta (ellei saa hal-val-la, terveisiä Sulo Viléniltä), mutta itse haluan testata sitä uutta AloeNallea. Siinä lankavarastoja purkaessa tuli myös mieleen pari muuta hankintaa:
Haluaisin tehdä pesukintaita, sellaisia jolla voi hieroa/kuoria ihon, eli karkea pinta toiselle puolelle. Meiltä löytyy yksi sellainen korruptiolahjana tullut, jossa toinen puoli on pehmeää froteeta (voisin käyttää vanhat pyyhkeet hyödyksi) ja toinen puoli neulottua paksulla karkealla langalla, suorastaan paalinarulla. Mitähän mahtaa olla? Pellavaa? Ideoita?

Lapasiakin tekisi mieli tehdä, mutta varmaan nykyiset varastot riittävät.. Jos tekisi perus 7-veikasta lapaset ja sitten paksummat kintaat päälle (kylmemmille ilmoille), pitäisiköhän ne olla huopuvammasta, Huopanen? Ideoita otetaan vastaan.

Niin ja sitten ehdotelkaa mitä kaikkea olisi nyt pakko hankkia, kun kerran hommaan ryhtyy.

Kiitos jo etukäteen!

5 kommenttia:

Puffala kirjoitti...

Olen kerran tehnyt (ja vakaa aikomus tehdä vastakin :D) pesukintaaseen sellaisen karkeapesu/kuorintapuolen virkkaamalla ruutupohjaa ja siihen nyppyjä kalalangasta, uskoisin kaikkien paksuuksien sopivan 6-säikeisestä 15-säikeiseen. Ja sitten vain ommellaan froteepohjaan kiinni. Toinen puoli kintaasta jää hienopesupuoleksi. :)

Pelagia kirjoitti...

Minä olen tehnyt paljon erilaisia pesukintaita, ja karkeampaa pintaa varten olen käyttänyt kalalankaa, kuten Äiti-Puffa jo neuvoikin, ja myös Tallinnasta tuotua pellavalankaa. Minulla on myös kirppikseltä löytynyttä Pingouinin puuvillalankaa, jossa on toisena säikeenä keinokuituista lankaa, josta muodostuu hapsuja. Olen tuosta tehnyt pari tiskirättiä, ja se toimii hyvin kevyesti hankaavana pintana. Lankaa on minulla edelleen jokunen kerä, ja voisin luopua niistä postikulujen hinnalla, jos haluat kokeilla sen käyttöä (kirppikseltä ostin se pussillisen muistaakseni kolmella eurolla...) - itse en niille oikein enää keksi osoitetta... =)

Irena kirjoitti...

Mutta se mikä siinä korruptiolahjassa on (Garnier muistaakseni lahjoitteli joskus), on TOSI PAKSUA narua, ihanan karhea - en juurikaan käytä vartalooni enää saippuaa (en silti haise! Isäntä todistaa), mutta hieron läpi ja kuorin liat pois joka kerran kun käyn suihkussa tai saunassa (saunan jälkeen tietenkin suihkussa, toim.huom). Pitäis löytää just sellasta, Finlan kalalankakin on 15 säikeisenä ihan liian ohutta ja liian pehmeää.. Pitäisköhän suunnata johonkin maatalousliikkeeseen jos löytyis sopivaa nyöriä..

Jaana J kirjoitti...

Ystävättären usutuksesta kokeilin tehdä selänpesimen manillanarusta, noin kasin puikot ja ainaoikeaa. Koehenkilöni äiti on aivan haltioissaan!

Irena kirjoitti...

Tuo manilanaru kuullostaa ainakin siltä mitä on mielessä. Saakohan sitä Tapion kaupasta... Mistä hankit narusi? Jostain käsityöliikkeestä, vai?