perjantai 27. maaliskuuta 2015

Kun tekee mieli kuppikakkuja, on saatava kuppikakkuja

Surffailin pitkin Pinterestiä ja vastaan putkahteli toinen toistaan herkullisempia kuppikakkureseptejä.

Monkey see, monkey do.

Joten tehtävä oli.



Lähimmäs haluttua reseptiä ylsi Alkemistin sitruunakuppikakut.

Ja tuttuun tapaan piti hieman muuttaa.

Pohja:

230 g huoneenlämpöistä voita
120 ml sitruunamehua
120 ml vettä
300 g sokeria
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
120 ml jugurttia
2 tl vanilja esanssia
300 g vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasooda

1) Kattilaan voi, sitruunamehu ja vesi. Lämmitä keskilämmöllä kunnes voi on sulanut. Sammuta levy.
2) Lisää sokeri, sekoita kunnes sulanut
3) Lisää jugurtti, vatkatut kananmunat, vaniljaesanssi ja sekoita.
4) Kun jäähtynyt, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet.
5) Laita vuokiin, paista noin 175 astetta ja 20 minuuttia


Kuorrutus:

450 g huoneenlämpöistä voita
650 g tomusokeria (jouduin laittamaan osan tavallista kun tomusokeria ei ollut riittävästi)
2 tl sitruunaesanssia
80 ml sitruunamehua
(pieni loraus maitoa)

1) Vatkaa voita vähintään kaksi minuuttia.
2) Lisää noin puolet sokerista, sitruunaesanssi ja sitruunamehu, sekoita varovasti.
3) Kun kunnolla sekaisin, lisää loppu sokeri, sekoita viitisen minuuttia.
4) Jos kuivakkaa, lisää loraus maitoa.
5) Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle




Tuhteja kuppikakkuja tuli, varsinkin kun laitoin amerikanmallisiin kuppikakkuvuokiin, a.k.a. SUURIIN.

Mutta niiiiiin hyviä.

Ehkä pitää tyytyä puolikkaaseen kerrallaan.

Ei kommentteja: