keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Suklaahko raakakakku

Timantin metsästys jatkuu.

Nyt suklaansuuntainen raakakakku.


Pohjaan tällä kerralla 2 dl sekoitusta joka sisälsi pekaanipähkinöitä, kurpitsansiemeniä ja manteleita. Täytteeseen tässä likoon lähtemässä 1,5 dl cashewpähkinöitä.


Viimeksi kun oli vähän vetisen oloista ja pakastuminen eritahtista täytteen kanssa, pähkinäsekoituksen lisäksi meni 0,5 dl vesihauteessa sulatettua kookosöljyä ja testin vuoksi 1 tl psylliumia. Muut aineet 1 keskikokoinen porkkana karkeaksi raastettuna 1,5 dl rusinoita.


Tämmöttiseltä näyttää jääkaappiin menossa:


Täytteeseen meni cashewn lisäksi 1 dl sulatettua kookosöljyä, 1 rkl hunajaa, 1 rkl vettä (sulatin hunajan kuumaan veteen), 3 tl leivontakaakaota (oli luomu, vaan ei raaka), 1 tl vanilja-aromia ja yksi luomu avokado.


Avokado on juuri avattuna ihanan väristä, tuon väriyhdistelmän kun saisi pysymään. En tiedä onnistuisiko jos sitruunamehun kanssa sekoittaisi. Ehkä testaan sitä seuraavaksi.
Vielä lisäsin noin puoli teelusikallista kuivattua minttua. Tuoreet yrtit olisivat olleet vallan mainioita - mutta kun sitruunamelissan kylvin vasta viime viikonloppuna, ei ihan vielä lehtiä tarjolla.

Päälle kookoshiutaleita koristeeksi.


Pakastimen kautta pöytään.

Voi tajuton kun tuo täyte oli HYVÄÄ. Vielä voisi laittaa vaikkapa tuoretta sitruunamelissaa ja jos kaakaon korvaisi raakakaakaolla (en kyllä osaa sanoa miten vaikuttaa makuun). Pohjassa vielä pohtimista, kun jotenkin haluaisin että olisi rapsakampi. Oli tämä jo parempi kuin viimeksi. En tiedä onko pakko jättää porkkana pois vaikka haluaisin sitä siellä olevan. Ehkä jos raastaisin pienemmällä terällä ja puristaisin nesteen pois? Ja mantelit eivät oikein meikäläisen sauvasekoittimella menneet sopivan kokoisiksi. Ensi kerralla voisi mantelin laittaa ehkä jauhona, tai voisi kokeilla kookosjauhoa? 


Jos jollakulla on kokemusta raakakakuista, vinkkejä otetaan hyyyyvin mielellään vastaan!

Ei kommentteja: