maanantai 30. kesäkuuta 2008

Kotijoukot

Kävimme eilen Pojan haudalla sytyttämässä kynttilän ja siivoamassa kukkapenkkiä.. Ja tavan mukaan minulle tuli haikea olo, nyt myös siksi että olen jättämässä nuorimman lapseni kotiin kun me lähdemme maailmalle.
Tyhmä ajatus.
Eihän Poika tietenkään fyysisesti ole enää täällä, mutta kaikki mikä liittyy Poikaan on täällä. Paikka jossa hän oli vielä elossa, paikka jossa hän kuoli, paikka jossa hän syntyi ja paikka johon hänet haudattiin.

Tämä kuva on otettu jokin aika aiemmin. Esikoisen kanssa kävimme aamutuimaan vierailemassa pikkuveljen haudalla. Aurinko paistoi niin, että kiven pinta heijasti kaiken - Spectroliitti ei tässä kuvassa näytä parhaita puoliaan. Mutta tässäkin jotain omatekemää, tuo enkeli on ihan oma piirrokseni. Mistään ei löytynyt sopivaa, joten piti suunnitella oma.


***

Reissupäivitys:

Laukku on pääosin pakattu, sain siis jotain muutakin aikaiseksi kuin käsitöitä. Vielä pitäisi etsiä yhtä sun toista tarpeellista, ettei huomenaamulla tarvitse enää kiireessä etsiä.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Me tuotiin ulkomaanreissuilta ja pidemmiltä kotimaanreissuilta Lintusille matkamuistoksi kiviä (sai alkunsa siitä, että Tanskassa oli kalkkikiveä niin paljon, sitähän ei Suomessa ole oikein missään). Nyt ei olla ulkomailla käytykään pitkään aikaan...

Hienosti kiilloitettu tuo Pojan kivi!

Irena kirjoitti...

Ihana tapa, et pistä pahaksi jos heti kopioin? Tulipa mieleen, että eikös tuolla välimeren rannikolla jossain ole tapana haudalla käydessään laittaa kivi hautakiven päälle? Olikohan Israelilainen tapa vai.. En muista.

Mutta on joo, todella kiiltävä > reunat kans. Pitäis joskus sateella muistaa käydä ottamassa kuva, olis kivilaatu enemmän edukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Hei se on juutalainen tapa viedä kivi haudalle. Me kerran käytiin juutalaisella hautausmaalla ja ihmeteltiin kun hautakiven päällä oli kiviä ja netistähän se vastaus löytyi. 'Ei tarvi kukkia haudalle tuoda kun ihmisiä pitää muistaa elävänä.' Aika hyvä ajatus.

Nyt taas muistan kuinka paljon kukkia tulikaan kun Saga kuoli, mutta kun Ea syntyi niin sairaalaan saatiin 2 kimppua kotiin ei yhtään... hmmm... Vaikka en mä kyllä niitä voimakkaasti tuoksuvia kukkia sinne sairaalaan niin kaivannutkaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Löysin tämmösen pätkän juutalaisten kiven viemisestä.

'Tapa asettaa kiviä hautakivien päälle muistuttaa perheen läsnäolosta. Hautakiven päälle laitetut pienet kivet osoittavat, että haudalla vieraillaan ja sitä hoidetaan ja näin kunnioitetaan vainajaa.'

Anonyymi kirjoitti...

Muistathan ensin sitten ottaa selvää saako kyseisestä maasta viedä mukanaan kiviä (tai simpukoita). En nyt muista maata mutta jossain siitä saa oikein kunnon rapsut.

Hyvää reissua!

Irena kirjoitti...

Kiitos anonyymit!

Sen toki tiesin, että mitään elävää ei saa viedä, mutta en tiennyt että kivien viemisessä olisi rajoituksia? Mutta ei hätää, sopivan kiven löysin kadulta, pyöreähkö, alunperin valkea, ja siinä oli jotain maalia. En usko että sellaisiin kiviin on mitään rajoituksia.

Irena kirjoitti...

Niin ja kiitos Taru!