keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Itikoita muuallakin kuin grillissä

Faktat:
* Ensi viikonloppuna on Juhannus
* On luvattu kovin kovin kosteaa säätä ja märkää keliä
* Hyttyset lisääntyvät kosteilla keleillä > kun on lätäköitä mihin munia ja missä toukat kasvavat aikuisiksi
* Esikoinen on hyttysmagneetti
* Suunnittelimme menevämme mökille Juhannuksen tienoilla
* Alle 3-vuotiaille apsille ei suositella hyttyskarkotteita

Että kuinkahan käy.

4 kommenttia:

Pelagia kirjoitti...

Tuosta ajasta (kun esikoinen oli nuori) on aika pitkä aika, mutta muistinvaraisia kommentteja:
- pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita vaan päälle. Sääkin taitaa olla samaa mieltä.
- ostin aikoinaan luontaistuotekaupasta sellaista hyttyskarkoitetta, jota sai lapsillekin (pienille) laittaa (oli jotain eteerisiä öljyjä...). Nimeä en muista, mutta jos aikaa ja halua on, voi kysäistä. Oli ainakin tyhjää parempaa. Ja kai Offillakin nykyään on jotain sellaista, jota saisi pienillekin laittaa?
- apteekista saatava Etono on ehdoton sitten, kun hyttynen on jo purrut. Helpottaa kutinaa. Saunominen ja uiminenkin helpotti, ainakin meillä.

Onnistunutta juhannusta kaikesta huolimatta. Mökillä mekin, ja kuopus tuntuu olevan herkistynyt hyttysten puremille, ainakin jo nyt olemassaolevista paukamista päätellen. Siispä mökkimatkalle apteekin kautta.

Irena kirjoitti...

Pitkät hihat ja lahkeet onkin tarkoitus jos vain keli on sellainen että esikoinen suostuu päällensä laittamaan. Mutta ovat hyttyset mokomat kieroja ja kasvoihin pistävät, otsa on paukamia täynnä. Siksi pitäis joku keksiä, apteekissa olis tarkoitus piipahtaa ennen (hyvä vinkki tuo Etono).

Ja kiitos, samoin sinne hyvää Juhannusta!

Metta kirjoitti...

Hyttyset karttavat kuulemma eteerisiä sitrusöljyjä (sitruuna, appelsiini, sitruunaheinä, mandariini...). Ne vain ovat vahvoja ja pitää sekoittaa (vaikka kämmenellä) pieneen tilkkaan perusöljyä tai vaikka ruokaöljyä. Tuoksu ja siis myös vaikutus haihtuu aika pian ja parin tunnin välein pitää lisätä, mutta tuleepa lapsi kunnolla rasvattua :).

Sitrusöljy saattaa aiheuttaa iholla reaktioita auringossa, joten kannattaa ehkä käyttää varoen, mutta kai se vaatteissakin tepsii. Ja näyttää tosiaan tulevan aika sateista, että ehkä auringosta ei ole huolta :D.

Hyvää juhannusta!

Irena kirjoitti...

Oli meillä mukana Offin Kids -versiota. Mutta eipä sitten juurikaan tarvinnut (vaatteisiin laitoin tavallista). Mietin vain itsekseni, mikä ero on lapsille tarkoitetulla ja tavallisella hyttyskarkotteella, kun molemmissa lukee "ei alle 3-vuotiaille"..

Kiitos Metta informaatiosta!