Kävipä päivänä eräänä, että vehnäjauhot pääsivät loppumaan. Ja ruisjauhot, ja jos totta puhutaan niin oikeastaan kaikki. Loppu. Fine. Slut. Ende.
Ja silti piti leipoa.
Näin syntyi
Kaurasiemenmuffinit juustolla
Tässä kun lähinnä etsiskelin kaapeista mitä löytyy, on hieman hankala muistaa mitä kaikkea tuli laitettua. Mutta yritetään. Jos kokeilet, muista että mikään määrä tai ainesosa ei välttämättä ole kiveen hakattua, tärkeämpää on soveltaa omiin tarpeisiin sopivaksi.
Ensimmäisenä
- 1 rkl chiansiemeniä
- 2 rkl pellavansiemeniä
- 1 dl kauraleseitä
- 2 dl vettä
Nämä sekoitetaan illalla hyvin ja laitetaan jääkaappiin odottamaan aamua ja inspiraatiota.
Päivänä toisena:
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 dl kuorittuja sesaminsiemeniä
- 3 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhe
- 1 tl psyllium
- juustoraastetta (se oli savujuusto ja sitä oli sellainen pieni jämäpala)
- Aurajuustoa (vajaa puolet paketista)
- 1/3 paprikaa
- pieni porkkana
- 2 rkl kylmäpuristettua hamppuöljyä
Vatkaa munat kuohkeaksi toisessa astiassa, lisää eiliseen viritykseen. Lisää mausteet, leivinjauhe, psyllium, hiutaleet, siemenet ja osa juustoraasteesta. Murusta Aurajuusto ja lisää mukaan. Pilko paprika pieniksi paloiksi, raasta porkkana ja lisää joukkoon. Lisää vielä öljy, tarkista että on sopiva koostumus - ei saa valua, ei saa olla kuivaa sementtiä.
Paista noin 200 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan.
Maistuu parhaimmillaan hieman lämpöisenä - mikrossa voit lämmittää jos ehtinyt jäähtymään.
Jos käytät gluteenittomia kaurahiutaleita ja -leseitä, on myös gluteeniton laktoosittoman lisäksi (tarkista että käyttämäsi juustot laktoosittomia, Aurajuusto on). Koska chiansiemeniä käytetään munan korvikkeena, voinee nämä tehdä ilman munia, lisää silloin 2 rkl chiansiemeniä (yhteensä kolme) ja ehkä 0,5 dl vettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti