torstai 15. toukokuuta 2014

Sitruunaspelttikakku

Tein tänään niin hyvää kakkua että pakko laittaa resepti ylös ja samalla jakaa tämä ilo teidän kanssanne.

Halusin testata miten kuivakakku onnistuu kokonaan spelttijauhoista.


Ainekset:
200 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 munaa
3 dl erikoishienoa spelttijauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl melkeinvalmista sitruunaesanssia (ensimmäinen kokeilu omatekemästä esanssista, vielä pari kuukautta saa maustua)


- Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi (en mä ikinä mitään vaahtoa siitä saa, mutta sillee selkeesti sekaisin ja kuohkean oloiseksi)
- Lisää munat yksitellen nopeasti vatkaten
- Lisää yhdistetyt kuivat aineet ja viimeisenä sitruunaesanssi
- Lusikoi taikina voilla voideltuun ja spelttimannalla jauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista kakkua uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia (uunista riippuen, kokeile tikulla kypsyyttä)



Tää oli kuohkea, mutta tykky, runsas, hieman pähkinäinen, oikein täydellinen.

En osaa sanoa paraneeko vanhetessaan kun meni jo. Pitää tehdä uus!

Ei kommentteja: