keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Mitäs pidätte?

Vähän tälläistä jotakin hahmottelin eilen..
*punastuu*


Muistakaa, että tämä on siis RAAKAversio.

Pienihän tuo on, vähän alle 10 neliötä. Mutta suurempi kuin mitä meillä nyt on. Enkä valtavan suurta kaipaakaan. Lieden vasemmalle puolelle tulossa puuhella (haave).

En vieläkään tiedä mistä ihmeestä tehtäis lattia, millaiset yläkaapit - materiaali, tyyli. Eli keittiökokemuksia otetaan vastaan!

7 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Itse 16 vuotta keittiöremontin tehneenä, suosittelen tilaa! Eli jos mahdollista, kaikki mahdollinen ylimääräinen pois. Meillä suurennettiin keittiötä reilusti ja silti, kun joskus välillä silloin tällöin useampi ihminen siellä hääräilee, niin aina joku on tiellä.

No, jos ei halua tehdä jatkuvasti keittiöremonttia, kannattaa panostaa laatuun. Meillä otettiin kuultovärjätyt tammiovet eikä vieläkään ole tarvetta vaihtaa! Kestää, kestää, kestää ja moni vieläkin kehuu meidän keittiötä. On kuulemma vähän ranskalaismallinen.

Lisäksi se, joka keittiössä töitä tekee, se saa päättää. Meillä meinasi miesremonttiporukka jyrätä minut, mutta kun lopulta sanoin, että kukas täällä eniten hommia tekee, sain tahtoni lävitse eikä niitä "vikoja" tullut, mitä miehet suunnittelivat!

Jos on aikaa lämmittää puuhellaa siitä vaan. Itse olen enemmän tykästynyt leivinuuniin. Siellä voi tehdä monipuolisemmin, enemmän ja samalla lailla kuin puuhellassa. Ja kun se lämmön takia meillä kuitenkin lämmitetään. Voin antaa monia vinkkejä, miten leivinuunia käytetään monipuolisesti. Meillä on erittäin vähän käytetty sähköliesi ja etenkin sen uuni vaikkakin 16 vuotta vanha!

No, tässä alkuun, mutta suunnittele tarkkaan ja mieti, mitä teidän perhe tarvitsee. Älä anna muiden päättää!

Irena kirjoitti...

Juu, isäntä korkeintaan keittää kahvia ja lämmittää mikrossa makkaraa - minä päätän muuten.

Niin tarkoitus olisi että tulisi myös leivinuuni - olohuoneen puolelle takka. Tahtoo kaiken! x)

Saara kirjoitti...

Olen vähän kade tuosta leivinuunista. Meillä on tilaa vaikka muille jakaa, mutta sattumalta ei keittiössä (joka on aika pieni). Keittiökaupoissa ne myyjät korosti sitä jääkaappi-lavuaari-liesi kolminaisuutta, jonka tulisi olla välimatkoiltaan pieni koska sitä väliähän köökissä hissataan koko ajan eestaas. Meillä ei tarvitse kuin kääntyä ympäri ja ottaa askel ;D.

Pistorasioita kannattaa olla välitilassa, lattianrajassa, kaapin päällä (jos siellä on tilaa, sinnekin voi haluta vaikka lampun joskus) ja jonkun kaapin sisällä jääkaappia/mikroa varten.

Ja kannattaa miettiä, mitä keittiöltä haluaa helppohoitoisuuden nimissä. Meillä mikään ei ole helppohoitoista, sillä halusin nätin keittiön. Ne helppohoitoiset oli mun silmään ihan rumia ja tyhmiä ;D

Irena kirjoitti...

Midi: Ajattelin laittaa niitä pistorasioita ainakin ikkunoiden yläpuolelle - jos joskus laitan jouluvaloja roikkumaan. Niin ja tietenkin integroitujen laitteiden pistorasiat kaappien sisälle naturally.

Mihin tarvitaan keittiössä lattianrajassa olevia pistorasioita?

Saara kirjoitti...

Hyvä kysymys ;D. Meillä on yksi matalampi taso jonka päällä on lamppu, samaten ompelen yleensä keittiön pöydän ääressä josta ylettää samaan rasiaan. Kannattaa siis laittaa pistorasia lattianrajaan ehkä silloin, jos keittiöön mahtuu pöytä. Tai sitten ei ;D

Pami kirjoitti...

Meillä käytetään lattianrajapistorasiaa silloin, kun joku sattuu imuroimaan (eli tosi harvoin... :-))

Irena kirjoitti...

Meillä on ruokatila erikseen keittiön vieressä, sinne toki tulee pistorasia lattianrajaan. Vielä on haaveissa että laitan ompeluhuoneen erikseen yläkertaan - noita eläviä lapsia kun ei ole vielä niin montaa kuin tulee makuuhuoneita (3 mh yläkertaan, aikuisten mh tulee alakertaan).

Ja ajattelin keskusimuria.

Tosin ei keskusimurikaan imurointi-innostusta lisää.. Sille olisi tarvetta.