torstai 7. elokuuta 2008

Virittelyä

Tuunaaminen.
Eikös se ole tapana nykyään? Otetaan joku vakio tavara ja tuunataan se omannäköiseksi. Muokataan ja muutetaan noin suomeksi sanoen.

Entä jos kyseessä on jotain mitä on itse tehnyt, voiko sitä tuunata? Tai kutsutaanko sen tekemistä tuunaamiseksi?

Muistatteko nimittäin tämän kestokassin? En ollut/en ole täysin tyytyväinen tuohon, se tuntuu tarvitsevan jotain.. Niin mietin, että jos kiinnittäisin siihen käytetyn pienen pyöreän virkatun liinan? Joskus SuuriKäsityöLehti vinkkaili miten tuunailla virkatuilla liinoilla, värjätä ja kiinnittää vaikka tee-paidan etumukseen oli muistaakseni yksi ohje. Niin miksipä ei kestokassiinkin?

Meikäläisen vaatekaappikin kaipaisi hieman tuunausta, käytän vain murto-osaa sieltä löytyvistä vaatteista (enkä kuitenkaan malta niitä poiskaan myydä, hamsteri mikä hamsteri). Pitäisiköhän tiedustella Ompeluintoiselta Romulukselta neuvoja?

6 kommenttia:

Tarun tekeleitä kirjoitti...

Kai se on tuunausta, vaikka pohjalla onkin oma tuotos, kun eikös 'korjailua' 'parantelua' oo kanssa tuunausta? Mää oon sanonu vanhojen omien töiden muokkauksesta, että oon tuunannu. Kun mun mielestä ne on sama asia.

Tarun tekeleitä kirjoitti...

.. jäi taas puolet pois kun oli tyttö sylissä...

PITI vielä sanoman, että kun Sagaa odotin ilmotin niille joiden tiesin siivoavan vaatekaappia, että kaikki hyvälaatuinen mulle kiitos! Teen sitten niistä pienelle vaatteita tai muuta.

...jäiköhän multa vielä jotain... ai juu yx possumunkki on vielä syömättä :D ja kiitti tosta linkkivinkistä!

Mrs.Marple kirjoitti...

Mulle kans possumunkki!
*nams*

Ja ole hyvä vaan.

Romulus kirjoitti...

Omatekoisten virittely on vähän semmoista virhekorjausta, tuunauksen nimellä sekin menee ihan sujuvasti :). Käytössä huomaa että joku tekeleessä mättää ja sitten pitää vähän vielä lisäfiksata. Been there done that..

Tuunaa ihmeessä vaatekaapin sisältöä! Mistä vaan voi saada mitä vaan ;).

Sari kirjoitti...

Minäpäs olenkin tuota tuunausta ihmetellyt. Meinasin että ennen ainakin duunattiin - kunnes tajusin että kyse ei ole ihan samasta asiasta ... Sana on ilmaantunut käyttöön Suomesta lähtemiseni jälkeen. Ulkosuomalainen tässä ihan putoaa kärryiltä.

Mrs.Marple kirjoitti...

Romulus: Blogiasi seuratessa olen huomannut että mistä tahansa saa jotain sopivaa.. Kateellisena aina kurkin.. Minä saamaton.

Sari: Juu, uusiosana..
Tuning lienee sana mikä autopiireistä on lähtenyt kun autoja on tehostettu ja muokattu mieleisekseen. Luulen ma.