lauantai 31. toukokuuta 2008

Listaa listaa listaa

Herätys oli aamu viideltä... Joku naputteli naapurin ikkunaan ja huuteli HERÄÄ säännöllisin väliajoin. Jep. Pääsivät sisään kuuden maissa kun naapuri tuli kotiin (näin oletan kun kuulin auton, ovi kävi ja meteli lakkasi). Ja enhän sitten enää siitä unta saanut. Jippii.

No, siitä sitten pirteähkönä salille, mätkin nyrkkeilysäkkiäkin huolia vailla kunnes tuli mieleen että miltäköhän näyttävät meikäläisen rystyset sitten siellä juhlissa (mullamitäänhanskojaole). Kuntosalilta kauppaan, kaupasta kotiin noutamaan esikoista, esikoisen kanssa passikuvaan, sieltä kotiin lämmittämään saunaa, laittamaan ruokaa, syömisen jälkeen saunaan ja sitten esikoinen päikkäreille - ja niinpäs näyttää koisivan tuolla isäntäkin. Huh, tulee aivan hiki kun tuota listaa katsoo.. Eikun mähän olin siellä saunassa äsken.

Tuo esikoinen tarvitsee passikuvia passiin, lentokoneeseen kun ei taida päästä ilman. Mutta mietin vaan, 10 vuoden passi on se edullisin vaihtoehto, kelpaakohan 11 vuotiaalle passi jossa on kuva hänestä vähän alle kaksi vuotiaana?

Joo..
Nyt pienen pieni hetki itselle, vähän nettiä, kupillinen Rooibos teetä (luin juuri jostain, että Rooibos pitää ihon joustavana ja nuorekkaana! Luonnon oma kasvojenkohotus), ehkä hieman perinteisen kirjeen kirjoittamista tai kirjan lukemista.

Sitten pitääkin ryhtyä pakkaamaan:
- lahja
- käsityö
- kamera
- vaihtovaatteet esikoiselle (niitä tarvii jos niitä ei ole. Murphyn laki)
- ja muuta mahdollista

Joo.
Sellaista tänne.
*kiittää ja kumartaa*

3 kommenttia:

Sahrami kirjoitti...

Luin tuolta toiselta palstalta ne kuulumiset, voimia. Elämä on epäreilua.

Myönnetäänkö enää 10v passeja, mä luulin, että niiden biometristen passien myötä tuli maksimiaika 5v? No, meillä on kolmelle hankittu 10v passit, ja silloin joka kerta on poliisilla sanoneet, että muutaman vuoden menee (tosin passikuvassa ovat olleet about 4kk ikäisenä). Esikoisella on jo toinen passi menossa, ikää on nyt 8v.

Irena kirjoitti...

No kah, niinpäs olikin (www piste poliisi piste fi kävin tarkistamassa), viisi vuotta oli se maksimi. Hain itselleni uuden passin vuonna 2005, silloin sain kyllä vielä kymmenen vuoden passin. Pitääkin tarkistaa etten väärin muista.

Ja kiitos, epäreilua on, nyt jo tosin helpottaa. Jotenkin vain kolahti ja lujaa niin jouduin kanveesiin. Sitä on ehkä oppinut tässä reilussa kolmessa kuukaudessa nousemaan nopeammin ylös.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä poika kuljetti 14 v. passia, jossa kuva oli 10 vuotta vanha. Ei ollut aivan näköinen, mutteivät sentään rajaltakaan käännyttäneet.