tiistai 30. maaliskuuta 2010

Saita ja itara

No en oo.
En ainakaan luule niin.
Annanko sellaisen kuvan itsestäni?

Joten osallistukaa nyt arvontaan, vielä ehtii! Vasta 12 arvontalipuketta jätetty, lisää mahtuu kyllä (joo joo, lupasin etten enää muistuta mutta tuli vain mieleen).

Täällä etenee taas hyshysjutut ja hahtuvatoimitusta odotellaan (välttämättömyys kun villapöksyt jää pienelle pieniksi vauhdilla) (tuo oli siis selitys että miksi TAAS ostin lankaa, mutta Tapion kaupasta en oo ostanu mitään, oon vain vähän käyny kurkkimas), joten ei uutta käsityörintamalla.

Haaveillut olen.

Mä haluan kasvattaa lampaita.
Ja mä haluan kasvattaa pellavaa.
Ja sitten keritä villat lampaista ja kehrätä niistä lankaa.
Pellavasta loukuttaa ja lihdata ja mitä pitääkin ja tehdä lankaa.
Sen jälkeen värjään ne langat itse kasvivärjäyksellä.
Ja ja ja sitten kudon omat kankaat ja niin päin pois.

9 kommenttia:

Artesanity kirjoitti...

Ihanat haaveilut! On kyllä itelläki monesti käyny mielessä. Sitten päälle syvä huokaus ja totean että oon syntyny 100 vuotta liian myöhään :(

Mrs.Marple kirjoitti...

Mutta sitten taas toisaalta..
Sata vuotta sitten kyseiset asiat eivät olleet niin hauskoja, vaan välttämättömyyksiä. (eikä tuloksia voinut blogata ihmisten ilmoille ihailtavaksi tai kauhisteltavaksi)

Jahka tupa saadaan valmiiksi, niin ihan varmasti aion ainakin yrittää pellavan kasvatusta. Ja lampaitakin otan jos lotossa voitan.

Miiruska kirjoitti...

Juu mulla tullu pakkomielle että on opittava kehräämään.

(Vielä se halu siitä laajenee että se lanka on saatava omista villoista ja varmaan omasta kasvatistakin. Ja varmaan omin käsin istutettava puut ja ootettava kun kasvaa ja kaadettava ja rakennettava lampola..)

Mrs.Marple kirjoitti...

He he, mullapas onkin rukki (tai itseasias pari) tiedossa, luvattuna ja varattuna. Odottaa vain sitä että saan sille (niille) tilan.. Täten kutsun sitten sinut opettelemaan kehräämistä samaan aikaan meille, kaksi tietämätöntä saa aikaan varmasti, ööh, sotkun? Pyydän vaikka allekirjoittaneen äidin opastamaan.

Miltäs kuullostaa, maakuntamatkailua opiskelutarkoituksella noin, tuota, parin vuoden kuluttua?

juuli kirjoitti...

Ei sun itse tarvitse kaikkea tehdä, vaikka oliskin kiva jos voisi hallita elämäänsä siinä määrin. Entisaikaankin oli langan ja kankaan valmistus ihmisten yhteistä puuhaa, pienet lapset valjastettiin karstaamaan, isommat sitten jo kehräämään ja vanhemmat naiset kutoi kankaat. Ajattelepas montako metriä tarvitaan ihan yksinkertaiseen vaatteeseen, lointa ja kudetta ja niiden kehräykseen vaadittavia työtunteja---?
Onneksi nykyajan kehräys ei ole niin tiukkaa puuhaa. Saa tehdä mitä haluttaa. Ja kehräykseen jää kyllä koukkuun, todistettavasti!

Miiruska kirjoitti...

Aikataulu kuulostaa oikein loistavalta :D Ei muuta ko treffaamaan.

Pitänee se joskus se rukki jostain hommata, mummi-vainaalta jäi mut sitä ei uskalla lainata vaikka kunnossa on ja ihan ehta peli.

Mrs.Marple kirjoitti...

Juuli: Ei mun tarttis, mutta voi kun niiiiiin haluaisin. Ihan oikeasti olis ihanaa jos pystyisin olemaan kaikessa omavarainen, pystyis tekemään omat vaatteet alusta loppuun, vaikka ei tarvitse.
Haaveilen myös omasta kaivosta, kompostista, kasvimaasta, hedelmätarhasta ja aurinkopaneeleista. Noista toteutuu ainakin komposti, kasvimaa ja hedelmätarha (kyllä se lasketaan hedelmätarhaksi vaikka ei saisi muita puita tuottamaan hedelmiä kuin omenapuut ;).

Miiruska: Laitan kalenteriin! :D Seuraapa toista blogia että ehtiikö tupa valmiiksi siihen mennessä..

Mari kirjoitti...

Ahaa, arvonta! Onkohan se vielä kesken, eli otetaan osaa jos et oo jo arponut voittajaa :D

Mrs.Marple kirjoitti...

Mari: Arvontaan linkki oikeassa reunassa, siinä missä lukee että "ARVONTA: osallistumisaikaa 27.04.2010 saakka"

Käy osallistumassa, siellä ohjeet.