torstai 24. heinäkuuta 2008

Vaihdetaan hetkeksi valituksen aihetta

Tämä meikäläisen Pyöräile töihin ja Säästä bensaa-kampanja tuo uusia näkökulmia elämään. Ja uusia vaaranpaikkoja..

Pyöräilyssä on etunsa, kunto kasvaa, bensaa ei kulu, näkee luontoa ja voi antaa ajatustensa lentää. Mutta haittapuolet... Tuo asvalttiviidakko on vaarallinen pienoiselle pyöräilijälle (kypärä aina päässä) vaikka tuntisi liikennesäännöt. Se on kurja huudella verissäpäin, että
Minä olin oikeassa senkin törkimys!
Ja sitten kupsahtaa kuolleena asvalttiin, ei paljon nappaa vaikka olisitkin ollut oikeassa.

Ja pahimmat? Ne papparaiset jotka kuvittelevat vielä näkevänsä hyvin, osaavansa liikennesäännöt ja omistavansa tiet. Olen pahoillani että näin yleistän, mummelit toki saattavat ajella ärsyttävän arasti ja hiljaa - mutta sitä on vaikea jäädä kenenkään hiljaa ja arasti ajelevan alle. Ja sitten kun väistät hiuskarvan varassa sitä täysillä suojatielle ajavaa papparaista ja yrität katsoa kiukkuisesti päälle, Tuo papparainen EI EDES OLE HUOMANNUT SINUA, vaan tihrustaa silmä kovana vasemmalta tulevia autoja (tuli niitä tai ei). En minä nyt niin väritön ja pieni ole.. Ja tämä on tapahtunut vuorokauden sisään jo kahdesti, eikä ollut edes sama vaari.

Entä lääke tähän?
Koska minä en ole vastuussa heidän ajokortistaan tai sen poisottamisesta, enkä edes heidän silmälasiensa oikeasta vahvuudesta, saati asenteestaan, voin tehdä vain jotain itselleni. Miten olisi sellainen keltainen heijastinliivi? Se ainakin näkyisi ja niitä on tarjolla. Talvella se voisi olla muutenkin kätevä, pimeellä on paha huomata mustissa kulkevaa. Mutta riittääkö tuokaan? Miten olisi sellainen huomiolippu pyörään?

Ei kommentteja: