tiistai 20. tammikuuta 2009

Niksi-Pirkka

Tahtoo tehdä tommottisen (samanlainen ohje löytyi joskus SK-lehdestä, mutta niitähän ei netistä löydä niin, no linko comprendo?!)
Joskakin on tehnyt ja Norsis myös.

Siitä pääsenkin asiaan.
Mulla on kaapissa muutama punainen paita joista tulee matonkuteita kun ei ylle enää laiteta, mutta haluaisin käyttää myös muutamat sukkahousut (joita en koskaan malta heittää pois jos niihin tulee reikä mutta joita en koskaan enää kuitenkaan käytä). Oma isoäitini aikanaan teki jonkun pyöreän maton sukkahousuista, solmujahan niihin tuli - kun se kude tehdään vetämällä lenkkejä toisten läpi juunou - mutta se kuului asiaan.

Ja siitä päästään varsinaiseen kysymykseen: Kuinka leveitä soiroja leikkaan niistä sukkahousuista että matonkuteesta ei tule liian ohutta tai paksua?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sopivan leveitä ;)

Irena kirjoitti...

Tämähän sen ratkaisi! Miksen sitä heti hoksannut?!
x)

Mutta tosissaan, olisikohan jollakulla omakohtaista kokemusta kuinka leveiksi olisi hyvä saksia?

Anonyymi kirjoitti...

Yritän auttaa mäessä, vaikka en aiheesta oikeasti tiedä mitään;) Koto-kotona leikkkasin monesti matonkuteita äitille valmiiksi, joten jotain ideaa on. Nyrkkisääntönä ainakin mattoja varten oli, että mitä paksumpi kangas oli niin sitä ohuempaa kudetta, kuitenkin niin, että kude ei päässyt katkeamaan. Ohuessa lakanakankaassa leveys saattoi olla lähellä viittäkin senttiä, kun taas paksummassa trikoossa leveys oli puolentoista sentin luokkaa. Jos kuitenkin virkkaat kudetta niin luulisi, että kuteen leveyteen vaikuttaa eniten käytettävän koukun leveys eli varmaankin kokeilemalla pääsee optimi leveyteen. En tiedä oliko tästä hirveesti apua, mutta veikkaisin, että tuollainen t-paita trikoon ei tarvi kovin leveää olla, kunhan muistaa varoa, ettei se kovin helposti pääse katkeilemaan.

Irena kirjoitti...

Ei mulla t-paitojen leikkaamisen kanssa ole ongelmaa, vaan SUKKAHOUSUJEN.. Kun niistä teen osan kudetta ja kun sukkahousut venyy ja on ohutta ja kun ne leikataan lenkeiksi jotka vedetään toistensa läpi kuteeksi..

Äh..


Kiitos kuitenkin..