tiistai 28. lokakuuta 2008

Aasi täällä terve

Voi ahdistuksen ahdistus ja typeryyksien typeryys!

Milloin, voi milloin työnantajakin hoksaisi, että aasikin tekee paremmin töitä jos siitä saa porkkanoita, ei keppiä.

Miten paljon sitä pitäisi tehdä (ja kuinka hyvin?) että oikeasti kehuttaisiin että hienosti tehty! Hyvä homma! Teet hyvää työtä!?

Miettivätkö johtajat suuressa viisaudessaan keskenään, että nämä ovat tehneet näin hyvää tulosta, mistäköhän heitä moittisimme?

Menee työhalut.

Joskus olen kuullut tarinan jalkapalloa pelaavista lapsista, toinen teki yhden maalin ja toinen neljä.
Tämä joka teki neljä tuli iloisena pelin jälkeen isänsä luo, joka kommentoi: "Hyvin teit maaleja, mutta olisit vähän voinut puolustaa paremmin. Niin ja jalkatyöskentelysi oli hieman hidasta"
Yhden maalin tehnyt meni myös iloisena oman isänsä luo, tämä isä kommentoi näin: "Mahtava maali! Erittäin hienosti pelattu! Hyvä sinä!!"
Mitäs luulette, kumpi lapsista oli tyytyväinen peliin ja omaan suoritukseensa, sekä nautti myös seuraavalla kerralla jalkapallon pelaamisesta?

Ketuttaa, potuttaa, ahistaa ja kaikkea muutakin taa..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä suomalainen kulttuuri... Graduohjaajani kehui minua tasan yhden kerran yhdestä lauseesta. Sain toiseksi parhaan arvosanan. Myös lukion saksan opettajalla oli tapana käyttää opetustekniikkana haukkumista. Miksiköhän emme pärjänneet kovin kummoisesti kirjoituksissa? Minä olen nyt yrittänyt muuttaa lähestymistapaani. Jos mies tekee jotain oma-aloitteisesti, kehun ja yritän olla huomauttamatta niistä kaikista muista jutuista, mitä olisi voinut tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos sinulle.