keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Raa'asti ensimmäinen

Eräs ystäväni on päättänyt olla heinäkuuhun asti herkuitta, ja sallii itsellensä vain raakakakut ja muut terveellisemmät leipomukset. Joten kun hänet kahville kutsuin, niin Haaste vastaanotettu!

En ole koskaan aiemmin testannut tälläisia leipomuksia, Puoloffeessakin kuitenkin toffee on keitetty. Joskus toki olen tehnyt pikapullia (nimi oli lapsuudessani toinen, epäsopivampi, eli kaurahiutaleita, kahvia, kaakaota, voita, sokeria sekaisin, palluroiksi ja pyöritelty kookoshiutaleissa ja jäähdytetty), lasketaanko ne? 


Reseptin ensimmäinen osio, pähkinät likoamaan. Pohjaa varten 2,5 dl saksanpähkinöitä ja täytettä varten saman verran luomu Cashewta.


Hankitalistalle pääsi heti tehokas blenderi.
Saksanpähkinöiden kanssa kun sekoitin 2,5 dl pehmeitä kuivattuja taateleita (Rainbow-merkkisenä löytyy ainakin), niin hieman oli hankalaa. Vesihauteessa sulatin 0,5 dl neitsytkookosöljyä ja lisäsin vielä mukaan.


Irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja painellaan pohjataikina tasaisehkosti, vähän reunoille kans.
Huomatkaa sattumat.


Jääkaappiin hetkeksi ja siirrytään täytteeseen:
2,5 dl liotettuja Cashewta
1 dl vesihauteessa sulatettua neitsytkookosöljyä
1 dl kotimaista hunajaa (oli muuten liikaa, varmaan puoletkin olis riittäny)
1 tl vanilja-aromia
puolikkaan sitruunan puristettu mehu
(jos olis ollu sitruunan kuorta niin olisin sen raastanu mukaan, mutta kyseinen sitruuna oli siitä esanssijutusta valmiiksi kuorittuja)


Aika aneemisen väristä.
Päälle kuitenkin ja jääkaappiin.
Laitoin pikkasen lakritsinonparellia koristeeksi. Koska oli.
Eisenniinnuukaa.


Pohjasta en tykännyt, taateli ei oo koskaan ollu mun suosikki. Pitänee keksiä jotain muuta. Täyte oli hyvää, mutta tosiaan aavistuksen liian makeaa.
Tähän olis vaikka vadelmat sopineet koristeeksi. Mutta koristellaan sitten kun saadaan maut kohdalleen.

Porkkanasta voisi yrittää jonkinlaista piirasta ja kaakaovoita onkin jo kaapissa suklaaversiota varten. Säädetään säädetään .

Ei kommentteja: