maanantai 24. maaliskuuta 2014

Koska maailmassa täytyy olla makua

Nämä ovat hyvin nopeita, ja toisaalta hyvin hitaita.

Vanilja- ja sitruunaesansseja itsetehden. 


Ainekset eivät ihmeemmin maksaneet, Pitkäripaisesta kotimaista ja neutraalin makuista votkaa 14,49 €. Luomua haaveilin, mutta sitä oli kotimaisena vain viinaa (vähemmän prosentteja).
Vaniljatangot löytyivät paikallisesta S-Marketista, 2 kpl/pkt/1,79 € = 3,58 €. Ja sitruunoja sattui olemaan kaapissa. Niitä löytyy lähes joka kaupasta alle kolmen euron kilolta. Voi myös tehdä appelsiinista.


Sitruunoja kuorin 2,5 dl lasipurkkiin kaksi. Ensin hyvin puhdistettu vedellä, kuivattu ja kuorimaveitsellä kuoresta vain keltainen osuus.


Vaniljatangot halkaisin ensin pituussuuntaan, sitten samankokoiseen lasipurkkiin saksilla puoliksi. Jos olisi pitkän pitkä purkki niin mikä estäisi laittamasta kokonaisina halkaistuina. Eli tähän meni 4 tankoa ja noin 2,5 dl votkaa.


Sitten piripintaan votkaa.
Pullon pohjalle jäi liru, sillä voi desinfioida jotain vaikka syksyllä.


Miksi tälläiseen innostuin?
Koska tykkään käyttää vanilja-aromia vaniljasokerin sijaan.
Kuvassa oleva aromi pullo sisältää 30 ml ja se sisältää: vettä, etanolia, väriä (sokerikulööri) ja aromeja. Ja se pullo maksaa hilkun alle kolme euroa. Ja nyt saan makua vajaan yhdeksän pullon verran vaniljaa ja vajaan yhdeksän pullon verran sitruunaa (sitruuna-aromi maksanee saman verran). Ilman ylimääräistä väriainetta. Joten säästöä syntyy - jos kokeilu onnistuu.


Nämä laitetaan nyt pimeään ja ei kuumaan kaappiin ja sitten pitäisi malttaa 3 - 6 kk, ensimmäisen viikon aikana pitää päivittäin käännellä.  Ja sen jälkeen tehdään lisää!

Kun aikaa kuluu, laitan päivitystä miltä näyttävät.

Ei kommentteja: