maanantai 23. helmikuuta 2009

Kristallipallo kaapista

Kaikki aina toitottavat että ei sovi elää menneisyydessä ja että sitä tikulla silmään joka vanhoja muistaa ja muuta.
Niin ajatellaanpa sitten tulevaisuutta.

Kohta on pääsiäinen!
Ja koska tänä vuonna 1.pääsiäispäivä on 12. huhtikuuta ja nyt on 23. helmikuuta, niin ajattelen kuusi viikkoa ja kuusi vuorokautta tulevaisuuteen!

Ja mitäs minä siitä ajattelen?

Ruokaa..

Juhliin liittyy aina ruoka, jouluna on toisilla kinkkua, on laatikoita, on rosollia. Suklaata tietenkin, tortut, piparit.. Juhannusjuhlaan liittyy grillattava ruoka, ensimmäiset uudetperunat, limsa (lapsuuden kodissa juhannukseksi hommattiin limsakori, muuten ei vuoden aikana juurikaan kyseistä juomaa saanut), mansikkakakku.

Laskiaisen jälkeen (Ortodoksisessa kirkossa Laskiaissunnuntain ja läntisissä kirkoissa huomisen Laskiastiistain) alkaa Suuri paasto. Ja paaston jälkeen onkin sitten pääsiäisaterian aika.

Mitäs te syötte Pääsiäisenä?
Mämmiä?

Miten olisi Zakuska?
Finfoodilla on useampikin ehdotus Pääsiäiskattaukseen, tässä yksi.

3 kommenttia:

Laura kirjoitti...

minulla ehdoton pääsiäis herkku on rahkapiirakka, päällä persikoita, lähinnä väriä tuomassa. Ja tietenkin suklaamunat:)

Saara kirjoitti...

Mulla on pääsiäisvamma. Kaikki pässiherkut (paitsi suklaamunat) maistuu ihan puolle. Perustuukohan se paastokin tähän ajatukseen...

Pashaakaan en ole koskaan maistanut, mutta syytän siitä nimen synnyttämiä konnotaatioita. Pashaa se kuitenkin :D.

Irena kirjoitti...

Tuota rahkapiirakkaa en ole oikein ikinä yhdistänyt pääsiäiseen, se on vain jotain mitä leivotaan keväällä.. Keväällä toki pääsiäinenkin on.

Mitähän pääsiäisherkkuja Midi on maistellut? (paitsi suklaamunia)

Paasto perustuu siihen, että Pääsiäisenä saa sitten mässätä hyvällä omallatunnolla kaikenlaista epäkevyistä tuotteista tehtyjä herkkuja.. x)

Pasha on hyvää, varsinkin jos itse tekee ja saa päättää sen mitä sinne laittaa.