lauantai 10. tammikuuta 2015

Hyvää(? t)yötä

Ostin ennen joulua muutaman metrin punaista flanellia (kun halvalla sai, Sis.Sulo Vilén), ajatuksena oli tehdä tonttulakkeja tai muita jouluisia juttuja lahjaksi.

Jotenkin se aika sitten humahti jonnekin, mutta heti vuodenvaihteen jälkeen totesin pyjamanhousutilanteeni kestämättömäksi (mun yöhousut kuluu jostain syystä polvista, vaikka nukun yleensä kyljelläni, ehkä potkin unissani?), joten siitä se ajatus sitten lähti.


Otin esiin omien mittojen mukaan tehdyn legginssikaavan, kiinnitin kankaalle, merkitsin leveämmät pultut ja leikkasin runsaampien saumanvarojen kanssa (paitsi nilkasta hieman lyhensin).

Surautin pultut, neulasin kiinni toisiinsa ja testasin.

Ja sitten päästään siihen ohohupsiskohtaan (näitä tulee allekirjoittaneella säännöllisesti, eikö vain?), koska legginssit tehdään joustavasta kankaasta ja flanelli sitä ei ole, oli takapuolenkohta vähän turhan piukee nukkumiseen.


Joten lisää flanellia kehiin ja takapuoleen kiila, tihrustakaa tuosta yläkuvasta, vähän kuten siis toisissa sukkahousuissa on.
Ja sitten sopi.

Vyötärölle kuminauha huolittelut tarvittaviin kohtiin, ja näin on uudet pyjamanhousut valmiit unia varten.


Ei oo niin nuukaa kun näillä ei tarvitse mennä ihmisten ilmoille, mikäänhän ei kuitenkaan siis näin estä julkisesti esittelemästä. Kyllä näillä nukkua kelpaa.

2 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Hyvän näköiset yö housut.
Flanelli on niin ihanan lämmintä näin talvisin. Ei palele yöllä:)

Mrs.Marple kirjoitti...

Kiitos!
On, lämmintä ja pehmoista :)