keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Viime viikolla pysyteltiin lämpimänä kierrättäen

Tämä valmistui (ja lähti postiin) jo viime viikolla, mutta koska vasta eilen saavutti vastaanottajan, niin siksi nyt vasta teidänkin silmillenne.

Pannumyssy perkolaattorille.


Ensin oli vanhat farkut, vanha lakana ja vanha pyyhe. 
Sitten tuli mitat, ympärysmitta leveimmältä kohtaa 49 cm ja ylimenomitta 60 cm. Mitat jaetaan kahtia, lisätään tuuman verran sauman- ja liikkumanvaraa, leikataan vanhasta lehdestä kaava, pyöristetään ylänurkat.


Leikataan joka kankaasta kaksi palaa (lakanaosat kolme senttiä muita pidemmiksi) ja surautetaan saumurilla reunat. Tässä vaiheessa siis kuusi leikattua ja huoliteltua isoa osaa ja vyölenkki nostorenkaaksi.


Farkut päälipuoli yhteen, vyölenkki yläpuolelle niin että lenkki jää oikeiden puolten väliin ja päät tulevat näkyviin nurjalta puolelta, eli mistä ommeltaan.


Sitten surautetaan yhteen pussiksi myös vuoriksi tuleva lakana (oikeat puolet yhteen) ja lämpöeristeeksi tuleva pyyhe, lakanaosan ympäri.

Käännä farkkupussi ympäri, niin että oikeapuoli on päällä, laita pussit sisäkkäin. Nyt pitäisi olla siis:
farkku
pyyhe
lakana
lakana
pyyhe
farkku


Näyttääkö oikealta?

Sitten käännetään vuorilakana farkun päälle ja surrurrur.


Kärsitään tappiot paksun sauman kohdalla ja vaihdetaan ompelukoneen neula.


Ja tältä sen pitäisi näyttää.


Pystyssä.


On kuulemma sopiva pannun päälle.
Toivottavasti pitää lämpimänä kaffin.

2 kommenttia:

Kaye kirjoitti...

Upeaa, aina vaan ihailen tuota sun ompelukoneenkäytön vaivattomuutta. Munkin täytyisi ylittää fobia tässä joku päivä ja ommella vyötärönauhalle kuja umpeen. Ainut kun on kyseessä villahousut, kun neuleen ompelu ei tunnu kyllä helpoimmalta haasteelta...

Irena kirjoitti...

Kun ei oo niin turhantarkka niin ompelu on mukavaa. Ripaus optimismia ja mielikuvitusta niin kyllä se siitä. Ja aina voi kuitenkin purkaa.

Villahousut yleensä korjaan käsin neulomalla, että voi villalangalla korjata. Mutta käytä joustoneuletta jos ompelukoneella surautat ;)