sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Tahrat vs. Vanish

Nyt olen Buzzadorina päässyt testaamaan Vanishin tahranpoistoineita. 


Monet ovat kyseisten tuotteiden tehoa kehuneet ja tänään päätin tehdä suuren tahratestin. Tein testistä kaksiosaisen, tuoretahroille (tämä kuuluu jokaisen tässä kampanjassa buzzaavalle buzzadorille) ja ikilikaiselle paidalle. 

Tästä lähti virallinen testi alkuun:


Puhdas puuvillainen kangastilkku, paketti Vanishia, ruohoa, maitokahvia, rypsiöljyä ja pakastemustikoita. 

Ja sotkemisen jälkeen, "ennen"-kuva:

 
Että testi olisi käytännön läheinen, tahrat ehtivät hetken kuivaa ennen esikäsittelyä. Jos lapsi sotkee housunsa leikkikentällä, housuja ei pestä kuin aikaisintaan kotiin palattua, jos pöytäliinalle kaatuu kahvia, emäntä odottaa kahvivieraiden kotiinlähtöä ennen pesutupaan linnoittautumista. 

Ja sitten esikäsittely, ohjeen mukaan vesi + Vanish mittakuppiin ja hierominen tahralle, annoin olla viitisen minuuttia (öljylle suositettiin 5 min, ruoholle 2 min, ajattelin että lähtee paremmin mitä kauemman saa vaikuttaa, joten kaikille tahroille sama aika). 


Mietin että kuinkahan kauan tahnan pitää tekeentyä ennen kuin laittaa tahroille, siitä ei ollut ohjeissa mitään. Käyttämäni seos tuntui kovin rakeiselta. Ensi kerralla voisi odottaa ehkä kauemman ennen tahnan laittoa kankaalle. 

Sitten vielä pesuaineen joukkoon lisää. Pesu 40 asteessa. 


Ja tulos:


Muuten puhdas, mutta pienen pieni ruohotahra jäi. Koetan vielä myöhemmin puhdistaa ja pestä 60 asteessa. 

Epävirallisessa tahratestissä oli isännän vanha paita jossa vanhoja tahroja, todennäköisesti kahvi ja rasvatahroja. 


Tunnin liotus. 


Ja tulos, nyt jäi tahrat selkeästi voiton puolelle:


Osa lähti, osa jäi. 
Tätä kokeilen uusiksi, neljän tunnin liotuksella (värillisille suositellaan maksimissaan tuntia, mutta paidan omistajalta on lupa mahdolliseen haalistumiseen) ja kuudenkympin pesulla. 

Ei kommentteja: