sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Pipot kireellä

Äitini ilmoitti akuutista pipopulasta, joten toiveesta toimeen.
Saajan päänympärys on 56 cm siinä kun tekijän (ja mallin) noin 60 cm, niin vähän turhan napakalta näyttävät kuvassa - vaikka napakkaa pyydettiin.

Lankavarastossa marinoitunutta Wool Sävyä kaksinkertaisena kehiin ja tavallinen pipo puikoille (muistaakseni 4 mm ja pyöröpuikko). Resori 1o1n joustinta ja joustimen jälkeen sileää oikeaa.(Kiristääköhän liikaa kun kovin yrmeä ilme mallilla?)

Kavennukset ensin neljässä kohtaa joka kierroksella, ja parin kierroksen jälkeen kahdeksassa kohtaa.Resori on kaksinkertainen ja kiinnitetty jo kutoessa ottamalla silmukoiden läpi lanka.Toinen on Ullasta löytyvä Sirkku Isopahkalan Rinsessa. Lankana samainen Wool Sävy, tällä kerralla yksinkertaisena, puikot 3 mm pyöröt.Tämä kaventui hauskasti!
(On muuten hankalaa kuvata pipoa informaatiivisesti ja nätisti pihalla kylmässä vähäisessä luonnonvalossa. Mutta eikö se taas tästä lisäänny, se valo)Ja lähikuvaa.Siinä vuoden ensimmäiset valmistuneet.

Neuletakki etenee aina välillä. Nyt pitäsi väliin kutoa rasoja, nuorimman pikkuisännän lapaset kun on järjestään hukattu joulunpyhinä jonnekin.

Pieni mielenkiintoinen yksityiskohta: Korvissa karjalanpiirakat, leipurina Bom's Bakery - löytyy Facebookista.

Edit-täti täällä hei! Kiinnitin pipoon vielä toisen kesällä tehdyistä heijastavista kukkasista, tai kiinnitin kukkaan hakaneulan ja sillä kiinnitin kukan pipoon. Joten kukkaa voi halutessaan vaihtaa piposta toiseen.
Tämä siis sarjassamme, "Kyllä aika tavaran kaupittoo"

2 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Joo valoon päin ollaan menossa! :) Kauniita myssyjä siitä Sävy Woolista näkyy tulevan. Minullakin sitä on muutama kerä jemmassa odottamassa joksikin pääsyä.

Mrs.Marple kirjoitti...

Näitä lankoja riittää, joskus sai kaupanpääliskeriksi :)