torstai 3. helmikuuta 2011

Helmikuu!

Neljä osallistujaa ompeluhaasteeseen allekirjoittaneen lisäksi, kukin raportoikoon omissa blogeissaan edistymisestään halutessaan. Täällä joskus huutelen sitten jossain vaiheessa ja loppuvuonna katsotaan miten meni.

Sitten vinkki leipojille:

Tein eilen Banoffeen ohjeella Puoloffeeta, eli korvasin vain banaanin puolukalla (ja aavistuksen vähemmän pohjaa, noin 200 g keksejä ja 75 g voita..). Aiemmin olen tehnyt banaanilla, mutta on niin turkasen makeaa että ei sovi mun makuun, puolukat toi mukavaa kirpeyttä makeuden keskelle.

Mutta sitten siihen vihjeeseen..

Eli kun keitin maitopurkkeja, niin lorautin keitinveteen rypsiöljyä. Eipä jäänyt liimatahroja kattilaan! Ihanata! Ei tarvinnut kuin käytännössä huuhtaista tiskiainevedellä niin lähti öljykin reunoista pois.

4 kommenttia:

H3idi kirjoitti...

Keitit maitopurkkeja?

Mrs.Marple kirjoitti...

Kondensoitua maitoa kun keittää purkeissaan noin kolme tuntia niin saa valmista tykkyä kinuskia joka sopii torttujen täytteeksi!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kondensoitu_maito

Löytyy suurimmista kaupoista ja meillä jopa lähi K-marketista.

Sahrami kirjoitti...

Mä aina pienenä yökin ja kauhistelin, kun venäläiset (=sukulaiset) söi tuota kondensoitua maitoa, se oli jotain täysin kamalaa... Ja nyt se on kaikille hienon herkun pohjana. Tasan ei käy.

Hei niin niistä vaipoista, en mä niitä kehtaa kellekkään myydä enkä edes antaa, ne on niin loppuun käytettyjä (2-4 lapsella...) että ei riitä pelkkä kumppareiden vaihto, täytyy vaihtaa tarrat JA sisäkangas ja päällikangas. Omilla lapsilla kyllä noita voin käyttää (minoon hiljaa mutta mies aina välillä puhuu... olen hiljaa vielä vähän aikaa, niin sitten ehkä voi uskaltaakin)

Mrs.Marple kirjoitti...

Sahrami: Niin ne käytti sitä tietenkin muutenkin kuin vain kinuskina?
Vaippahomma selevä :)