keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Päivitys lumen alta

Käsityörintamalla hiljaista, mutta ei täysin olematonta.

Nämä rasat aloitin jo joulukuussa kun sai Huopanen Mixiä niin halvalla.
Ennen koneeseen heittämistä:Huovutuksen jälkeen:Hieman liikaa huopui ja aavistuksen lyhyet tuli omaan käyttöön vaikka tein pituuden miehen lapasen mitalla. Joten lahjoitin omalle äidilleni ja teen joskus jostain toisesta langasta toiset.

Kysymys enemmän konehuovutukseen perehtyneille: huopuuko enemmän silloin jos on vähemmän pyykkiä koneessa vai kuinka? Kun sitten taas asteen kevyemmällä ohjelmalla ei huovu riittävästi (tein niitä pohjallisia taannoin ja jouduin huovuttamaan koneessa kahdesti).

7 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Hienot! Mun pitäis tehdä kans uudet huovutetut lapaset, kun peukalot alkaa kulumaan puhki edellisistä. Ne on vaan niin hyvät ja lämpöiset, olleet jokapäiväisessä käytössä jo kaks talvee!

Smirge kirjoitti...

Helou :) Sun kysymykseen en osaa vastata, mutta tulin huikkimaan että mun blogissa on sulle jotain...

H3idi kirjoitti...

Tämä epävarmuus huovuttamisessa ei saa mua tarttumaan puikoihin. Lankaa olis, mutta mistäs sitä tietää minkä kokosen myssyn tekee...? Koetilkku kai tarvittais, mut ei huvita...

Sahrami kirjoitti...

Mun oman kokemukseni mukaan täydessä koneellisessa huovuttuu vähemmän kuin tyhjässä. Paras tulos mun makuuni tulee pikkaisen vajaalla koneellisella normipyykkiä - minähän en siis huovuta koskaan niin, että tekele pyörisi yksin tai jonkun pyyhkeen kanssa koneellisena, vaan normipyykin seassa pesen.

Ihan ookoo tuloksia on tullut, joskus olen huovuttanut pariinkin otteeseen.

Nzqu kirjoitti...

Minä olen myös hamstrannut ale-Huopasta, sinimustaa ja punamustaa. Ehkä tuota ruskeaakin, en enää edes muista. :D

Mä olen huovuttanut lähinnä tossuja, ja lopputulos on aina epävarma. Mutta aloitan aina pienemmässä lämpötilassa ja tarpeen mukaan huovutan sitten korkeammassa. Sekaan laitan mieluiten farkkuja tms, joihin ei villanöyhtä niin paljoa tartu.

Mrs.Marple kirjoitti...

Sara: Kohta on koko kesä aikaa tehdä rasat ens talveksi :D

Smirge: Kiitos kunniasta! En jatka kiertokirjeitä enkä -palkintoja eteenpäin, mutta kiitos :)

H3idi: Koetilkussakin on se, että pyykkiä pitäis olla just sama määrä kuin sitten oikeassa myssyssä. En mä ole ikinä koetilkkuja tehny näihinkään, tuurilla vaan!

Sahrami: Ihan normipyykkiä mullakin on ollu, mutta en oo aivan täyteen lastannu silloin kun on huovutettavaa ollut mukana. Ens kerralla vois laittaa vähän enemmän täytettä kyllä koneeseen..

Nzqu: Niitä pohjallisia huovutin kahdesti, että kyllä tuo ohjelma on se oikea. Nyt pitää vain säätää pyykin määrää.

Ostin muuten sitten Tovea, seuraavat tumput testataankin sitten siitä.

Anniini kirjoitti...

Mun mielestä hupuu enemmän jos on enemmän pyykkiä. Huovutin pelliksi yhden villapaidan kerran kun latasin normaalin lastin pyykkiä sekaan. Kun laitan normaalin ja otan jotain pois niin on olleet hyvät =)