Eilen värkkäiltiin tämän näköinen esikoisen kanssa:
Hyvin sujuu leipominen yksikätisestikin, kun on vaan reipas apulainen..
Mutta kärsimättömyydestä saa maksaa:
Kun piti saada heti maistaa, niin piiraasta tuli lähinnä lämmin jälkiruoka.. Makuun ei toki vaikuttanut mitenkään. Mutta jos haluaa edustuskelvollisemman leivoksen, niin sitten kannattaa odottaa jäähtymistä.
Ohjeen löysin vanhasta keittokirjasta, resepti kulkee nimellä Herkkusuun Herukkapiirakka, hieman muutoksia tein:
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g margariinia (käytin voita, tulee parempaa)
1 muna
3/4 dl maitoa
Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria (käytin vaniljasokeria, sama syy kuin edelliseen muutokseen)
Pinnalle
4 dl punaherukoita (meillä mustikoita kun ei herukoita pakkasesta löytynyt)
1 dl sokeria
1) Sekoita kuivat aineet keskenään
2) Lisää sulatettu voi, muna ja maito
3) Sekoita tasaiseksi
4) Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan
5) Paista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin alatasolla 10 min
6) Vatkaa munien rakenne rikki
7) Lisää tuorejuusto ja sokeri
8) Kaada esipaistetun pohjan päälle
9) Sekoita marjat ja sokeri keskenään
10) Lisää juustoseoksen päälle
11) Jatka piirakan paistamista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 min
Ajatus leipomiseen lähti tällä kerralla siitä, että meillä oli jääkaapissa maustamatonta tuorejuustoa jonka parastaennen päiväys läheni lähenemistään. Eikä kaapista löytynyt kermaa.. Hieman vaikea löytää piirasohje jossa tuorejuustoa ja EI kermaa EIKÄ liivatetta. Mutta löytyi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti