maanantai 27. tammikuuta 2014

Melkein luodinkestävää kahvia

Blogimaailma kuhisee BulletProof-kahvista (meinasin kirjoittaa alamaailma, mutta hillitsin itseni). Joten olihan sitä pakko ottaa selville mitä se oikein on.

Ääripäitä, niitähän löytyy. Mutta hieman jäi korvan taakse kutkuttamaan - koska olen aina halunnut maistaa teetä jossa on jakinmaidosta tehtyä voita (Koska Terry Pratchett).
Mutta en todellakaan aio korvata aamupalaani kupillisella kahvia. Piti siis keksiä oma sovellus.

Kaupasta ainekset, luomu Arabicaa löytyi Clipperiltä (tykkään heidän pikakahvistaan, joten ihan hyvä vaihtoehto. Normaalisti meillä juodaan vaihtelevasti Brazilia, Saludoa tai Meiran Reilua, niissä kun on niin nätinväriset pussit askarteluihin :D).
CoCoVin Luomukookosöljy löytyikin jo kaapista ja Juustoportilta palanen luomuvoita. Alkuperäiseen reseptiin ilmeisesti kuuluu jokin oma kahvi jossa kilohinta on suolainen. Ei kiitos, jos joskus maksan hirveitä summia kahvista, on se sitä kissankakkaamaa.


Kaffi pressopannuun ja kuppiin reilu teelusikallinen voita sekä kookosöljyä. Siinä aamiaisenkorvaajassa on reilusti enemmän, puhutaan suorastaan eri lusikoista.


Kahvi kuppiin.


Sauvasekoittimella surrur.
Varmaan blenderi tai maidonvaahdotin ajaisivat saman asian.


Maistamisen jälkeen lisäsin vielä pienen lorauksen maitoa.
Muutenkin juon kahvini maidollisesti runsaana. Parasta on vahva ja kuuma kahvi jossa paljon maitoa.


No kyllähän sen joi (seurana hapankorppua kinkulla ja luumutomaatteja sekä omena)
Ja jos päivittäin nauttii kookosöljyä, niin ihan kätevää näin.
Itse aloitan päiväni yleensä tee + ruisleipä -yhdistelmällä, tai sitten puurolla, kahvia menee lounaan jälkeen yleensä liikaa. En tiedä sitten sopisiko tämä päiväkahviksi, vähän tykyltä tuntuisi. Kun kuitenkin lounaan syön. Aterian korvaaminen kahvilla ei kuullosta hyvältä ajatukselta.

2 kommenttia:

Kaye kirjoitti...

BulletProof-kahvista en ookaan ikinä kuullut :D

Jaa vai että oot Terry Pratchett -fani? :) Luen paljon, mutta kyseisen kirjailijan teoksia ei ole tullut luettua ikinä O.O Nimen tiedän kyllä, kansia olen ihaillut, mutta. Ei ole vain tullut sitten tutustuttua. Joskus on ollut listallakin, mutta sitten jäänyt... Tällä hetkellä luen Keplerin Paganini ja paholainen, välillä pidättelen henkeä kun takaa-ajokohtaukset menevät liian intensiivisiksi. Ne ovatkin olleet tähän asti parasta antia kirjassa :)

Mutta asiaan; oli kiva kuulla sun aamupalatottumuksista - jos vaikka itekin välillä vaihtaisi niitä omia perusaamupala-aineksiaan. Ainakin tuo hapankorppu alko nyt houkutella :D

Mrs.Marple kirjoitti...

Terry Pratchetin kirjat kestää uusintalukemista, kymmeniä kertoja :D
Jos olet blogia selaillut, niin olen muutaman kerran suosikkikirjailijoistakin postaillutkin. Hyllystä löytyy monia muitakin kirjailijarivejä - Agatha Christietä, Stephen Kingiä, Douglas Adamsia, jne..

Hapankorppu on halapaa ja hyvää :9