perjantai 27. joulukuuta 2013

Herkkua on siinä monenlaista

Jokainen joulunaika tulee leivottua perinteisellä reseptillä lihapasteijoita, uudella (täydellistä etsien) reseptillä piparkakkuja (tänä vuonna oli vähän liian pehmeitä) ja muutama kakku ja piiras. Yksi uusi tuttavuus oli Red Velvet kakku, täydellinen täyte ja kuorrutus, perusmakuinen kakkupohja ja parani vanhetessaan:
Reseptejä löytyy pilvin pimein, hakukoneeseen vain red velvet kakku (tai cake jos haluaa) ja sitten vain valitsemaan. Tämän resepti löytyi Glorian sivuilta, ja tavallisuudesta poiketen noudatin ohjetta suorastaan orjallisesti. Hyvää.

Joulukakun virkaa hoiti tänä vuonna Englantilainen hedelmäkakku.


Resepti löytyi Kotiliedestä 26/2013 (Nyt netissäkin, jos lehden lainaat kirjastosta tai naapurilta, siellä sivu 48 auki). Ja tämän teen kyllä ensi vuonnakin! Yleensä näissä kakuissa jotka kostutetaan osin alkoholilla puskee liiaksi läpi juurikin se alkoholi. Nyt on niin hyvää, laitoin 0,5 dl omenamehua ja 1 dl tummaa rommia, ilmeisesti oli hyvä suhde hedelmien liotukseen. Poikkesin aavistuksen muutenkin - vihreitä säilykekirsikoita en käyttänyt ollenkaan, sukaatteja oli enemmän kuin ohjeessa ja lisäksi oli appelsiininkuoripaloja. Karkeita hasselpähkinäpaloja laitoin reseptissä olleen mantelirouheen lisäksi.

Useana jouluna olen tehnyt Puolalaista Joulukakkua, reseptin löysin tuolta jo niin kauan sitten etten enää vuottakaan muista. Herkullista ja erilaista, tosin nyt jäi tekemättä. Ensi vuonna varmaan on tämän vuoro.

Mitäs teillä on tapana leipoa jouluisin?
Linkittäkäähän reseptejä jos löytyy, varsinkin jos on sellaisten rapsakoiden ja herkullisten piparkakkujen ohje jossain tallessa.

*Eedit Maaliskuussa, linkki lisätty*

2 kommenttia:

kristiina kirjoitti...

Mä sain miehen tädilta the piparireseptin. Ovat kyllä niin hyviä! Harmillisesti tänä vuonna ei jaksaminen antanut periksi ja mentiin kaupan taikinalla.

Mrs.Marple kirjoitti...

Jos viittit, niin laitapa sähköpostilla se resepti. Sitä oikeaa reseptiä edelleen haen.

Eli: marplenposti@gmail.com

Kiitos!