maanantai 12. syyskuuta 2011

Red Herring -vuokaleipä

Hämätäkseni teitä (niin että ette huomaa ettei sukkia ole vieläkään esitellä) tarjoan teille leipäreseptin:

3 dl vettä
1 - 2 dl jääkaappiin jäänyttä puolukkasurvosta
vajaa pussillinen kuivahiivaa (eli täydestä pussista otettu pois 2 tl aiempaa pizzaa varten)
1 tl suolaa
1 runsas rkl hunajaa
Saman verran voita
3 dl vehnäjauhoja
2 dl vehnäleseitä
niin paljon ruisjauhoja että taikina ei ole löysää, mutta pystyy juuri sekoittamaan lusikalla (eli ei kimmoisaa, pitää pystyä valuttamaan) (kauheen huono selostus....)

Lämmitä vesi yli kädenlämpöiseksi.
Sekoita kuivat aineet (poislukien ruisjauho) ja sinne hiiva
Sekoita vesi joukkoon.
Lämmitä hunaja mikrossa, lisää joukkoon, sama juttu voille ja puolukkasurvokselle.
Sitten sekoittele joukkoon sitä ruisjauhoja kunnes saavuttaa sopivan koostumuksen.

Laita tekeytymään lämpimään (esim altaaseen vähän lämmintä vettä ja sinne taikinakulho) liinan alle.

Laita voideltuun vuokaan, paista 175 astetta noin tunti.





Leivästä tuli hyvää (ehkä hieman kosteaa), ja maistui sekä vähän lämpöisenä ja myös seuraavana päivänä. Olisin voinut kyllä laittaa joukkoon jonkin verran pellavansiemeniä (0,5 dl), mutta sattui olemaan loppu.

1 kommentti:

Kati kirjoitti...

Annoin sulle tunnustuksen=)
Käy kurkkaamas mun blogista.