maanantai 24. elokuuta 2009

Failure! Failure! Failure!

Nyt kun olen testannut luonnontuotteita kosmetiikkana ja myös vähentänyt hiustenpesukertoja (tällä hetkellä pesutiheys kerran viikossa, vähemmällä määrällä shampoota, ei hoitoainetta), niin seuraava luonnollinen askel on värjätä hiuksia luonnontuotteilla!

Jääkaapista sattui löytymään vanhaa puolukkasurvosta jota ei enää viitsi syödä kun on niin vanhaa, mutta ei ole tullut heitettyä poiskaan kun eihän mitään ikinä voi. Aamuinen kahvi jätettiin pannuun odottamaan iltaa ja sitten vielä vähän neilikkaa maustekaapista.

Sekoitin aineksia sopivassa suhteessa ja illalla saunassa hiustenpesun jälkeen tökkäsin tökötin hiuksiin. Homma oli hauskaa ja sotkevaa. Sopivan ajan kuluttua pesin pois, lauteisiin tuntui ainakin jäävän väri hyvin (istuin alalauteilla vaikutusaikana). Hieman hankala tuntui olevan puolukoiden saaminen pois - ensikerralla ehkä suodatan survoksesta mehua - ja puolukka tuntui kuivattavan hiuksia valtavasti. Sitten sainkin idean testata sitä kookosöljyä hoitoaineeksi.

Tulos:
- värimuutoksia 0%
- hiukset haisivat seuraavan yön ja päivän neilikalle (yök, ennen tykkäsin, yön haisteltuani en enää)
- hiukset näyttävät rasvaisilta (se öljy jonka kyllä huuhtelin pois!) vaikka eivät ole tässä pitkiin aikoihin näyttäneet.

Joten ei tätä uudelleen.

Seuraavalla kerralla suodatan puolukan mehuksi, koetan jos vaikka tee värjäisi paremmin, ja unohdan koko öljyn, niin ja en käytä neilikkaa.. Ehkä kurkuma voisi värjätä paremmin? Tai punaviini? Ne tahrat ei ainakaan helpolla lähde pöytäliinoista.. Niin ja pitää muistaa punajuuri!

Palaan asiaan.

6 kommenttia:

Pelagia kirjoitti...

Just näin ohimennen tuolla WhipUpissa, että joku oli ainakin sahramilla värjännyt lankoja... kokeilun paikka?

Romulus kirjoitti...

Hehheh, mainiot mielikuvat tulivat välittömästi värjäyssessiosta :D!

Milläs mä voisin sitä mustaa yrittää? Hiili? Mustikka? Em yhdistettynä olis se ihana raatokärpäsen musta?

Mä olen oikeasti ihan hurmiossa mun omasta hiusväristä ja päänahka laulaa kiitoslaulua päivästä toiseen.

Niin ja se kookosöljy.. edelleen ihanaa! Välillä tunnen kyl olevani kävelevä Bounty-patukka mutta ihan sama :D.

Sahrami kirjoitti...

Mustikka ainakin värjää...
Mun pitäis varmaan testaya sahramia!

Irena kirjoitti...

Sahrami kyllä värjäisi, mutta maksaa tuhottomasti (ainakin kilohinta on suuri kun myytävä pakkauskoko ainakin Meiralla on 0,5 g). Kuinkahan paljon tuo värjäisi? Riittäisikö koko päähän? Pitänee testata.

Romulus: Ei se kauas tuoksu, meillä ei isäntä ees huomannut koko kesänä että olisin mitenkään erikoiselle tuoksunut, ja säännöllisesti käytin (ja vain ja ainoastaan kookosöljyä). Niin ja aidot mustat hiukset ovat kadehdittavat.

Sahrami: Juu, mustikkaa voisi testata, tulisikohan violetit?

Saara kirjoitti...

Mä törmäsin joku aika sitten tämmöiseen nettikauppaan, jossa myydään kaikkea karitevoista öljyihin. Listalta löytyi myös mustaa ja punaista hennaa. Itse tilasin tuolta huulirasvan tekoon tarvittavat aineet. Ihan siis vaan jos muitakin kiinnostaa :).

http://pieni.shop.wosbee.com/PublishedService?file=page&pageID=3&action=view&groupID=330

Irena kirjoitti...

Kiitos linkistä, kävin selailemassa.

Joskus nuorempana olen hennalla värjäillytkin, voisi taas joskus. Siellä näytti olevan kaikenlaista muutakin hauskaa.

Millaista huulirasvaa olet tehnyt?